Koós János özvegye: Rajtam már nem lehet segíteni

2019.04.01. 11:19

Barátok, családtagok tartják a lelket Dékány Saroltában, az énekesnő érthető módon nehezen dolgozza fel, hogy társa 48 év után már nincs mellette. 

"Nem vagyok jól, kijárok ugyan a temetőbe, de az sem segít. Rajtam már sehogy sem lehet segíteni. Nehéz mit mondani, mert elveszítettem azt, akit szerettem, a társamat" - mondta a Blikknek Dékány Sarolta. 

Az énekesnő a tragédia óta nem találja a helyét a világban, s bár azt gondolta, hogy magányra vágyik a gyászidőszakban, nem volt rá jó hatással, hogy túl sok időt töltött egyedül, ezért barátok és családtagok felváltva látogatják őt.

1975 - A Magyar Rádió 8-as stúdiója, Bágya András zeneszerző, Koós János és Dékány SaroltaForrás: Fortepan/SZALAY ZOLTÁN

"Szerencsére nem vagyok teljesen egyedül. Mások próbálják tartani bennem a lelket, de szinte lehetetlen. Itthon vagyok, ahol minden sarok, minden bútor a közös évekre emlékeztet, de nem tudok máshol lenni, ez az én otthonom - magyarázta az énekesnő. 

Arról, hogy mennyire szerették és tisztelték egymást, maga a zenész mesélt a Koós kapitány képtelen képeskönyve című önéletrajzában.

„Egy olyan nővel élek együtt, aki biztos hátteret nyújt, olyan békét és nyugalmat, mint egy kotlóstyúk. Aki a szárnyai alatt dédelgeti a két gyereket, de még a férjét is, aki rettenetes természetével nem biztos, hogy mindig rászolgált erre" – írta párjáról Koós János.