Világsztárok előtt lép fel az Ivan & The Parazol

2019.04.03. 11:48

Az Ivan & The Parazol lesz a világhírű brit hard rock csapat, a Whitesnake előzenekara nyári, budapesti koncertjükön.

A világhírű brit hard rock csapat, a Whitesnake június 25-én játszik a budapesti Barba Negra Trackben, és az Ivan & The Parazol lesz az előzenekar. A magyar együttes áprilisban indul nyugat-európai klubturnéra negyedik lemezével, az Exotic Post Traumatic-kal, ami idén márciusban jelent meg a holland Butler Records gondozásában. A zenekar a Los Angeles-i EastWest stúdióban rögzítette az album anyagát, a producer Wil Anspach volt, aki többek között a Red Hot Chili Peppers és a Muse mellett is dolgozott hangmérnökként.

A hatvanas-hetvenes évek rockzenei irányzatait a 21. századba átültető Ivan & The Parazolban Vitáris Iván énekel, Balla Máté gitározik, Beke István billentyűs hangszereken játszik, Simon Bálint pedig dobol, a koncerteken Springer Márton basszusgitározik. 

A Whitesnake tavaly ünnepelte 40. születésnapját, és mostani turnéja a tizenharmadik stúdiólemez, a Flesh & Blood májusi megjelenéséhez kapcsolódik. A Whitesnake-et 1978-ban hozta létre David Coverdale énekes, miután a Deep Purple – legalábbis időlegesen – feloszlott. A zenekarban azóta is a most 67 éves Coverdale jelenti az állandóságot, mellette az elmúlt negyven évben ötvenen fordultak meg; Tommy Aldrich dobos és Reb Beach gitáros 2002 óta, Michael Devin basszusgitáros 2010 óta tag, a gitáros Joel Hoekstra 2014-ben csatlakozott, a billentyűs Michele Luppi egy évvel később.

Világsztárok stúdiójában vette fel a lemezét a magyar rockzenekar

Az embernek elég csak egyszer feldobni egy Ivan & The Parazol lemezt (vagy persze megkeresni a Spotify-on) és olyan durva ütemek szakadnak a nyakába, hogy pillanatokon belül elege lesz múltból, jelenből, jövőből, mindenből, fel akarja kapni a mellkas aljáig kigombolt inget, felvenni a szakadt tornacipőt, kifeküdni a térre, tépni a gitárt, bömböltetni a Marshallt, kabrióban országokat keresztül szelni és mindennek legvégén megélni a szabadságot.

Az angliai és európai sikereket már az első néhány album - Trouble (1978), Lovehunter (1979) - meghozta, az amerikai áttörés 1984-ben a Slide It In című albummal jött. Egy ideig úgy tűnt, Coverdale-nek egy betegség miatt fel kell hagynia az énekléssel. de aztán két év kihagyás után, 1987-ben megjelent Whitesnake című album, amely nyolcszoros platinalemez lett. A csapat nagy slágerei közé tartozik a Here I Go Again, az Is This Love vagy a Still of the Night. A Whitesnake Budapesten legutóbb 2011-ben koncertezett.

további tartalmak a rovatból