Egy színpadon lép fel az Omega és a Nazareth

Omega
Vágólapra másolva!
Igazi rocklegendák találkoznak az Arénában idén ősszel. Az Omega zenekar és a szintén több mint 50 éves skóciai rockbanda, a Nazareth koncerteznek egy napon. 
Vágólapra másolva!

Egy napon, november 8-án játszik az Arénában az 57 éves Omega és az 51 éves skóciai Nazareth. Az Omega 57 éves pályafutása világszinten is kiemelkedőnek számít, és persze a mai napig aktívan koncerteznek. És nemcsak Magyarországon, hanem

egész Európában:

Berlinbe, Prágaba és Pozsonyba szinte már hazajárnak. A 2019-es Tűzvihar turnén elsősorban az Omega progresszívebb időszakának dalai szólalnak meg modern hangszereléssel.

Megint ellopták az Omega slágerét, ezúttal a britek

Egy új brit tévésorozat reklámozásához használták fel az Omega együttes - külföldön biztosan a legismertebb - számát, a Gyöngyhajú lány-t. Legutóbb tavaly nyáron használták az Omega Gyöngyhajú lány című slágerét engedély nélkül. Akkor egy amerikai mozifilm előzetesébe került, most pedig a britek teremtettek vele nagyon jó hangulatot egy új, krimisorozatuk trailerében.

Az Omega első albumának évében, 1968-ban alakult Nazareth, szintén jó ideje koncertezik. A tagcserék és tragédiák sem törték meg a Pete Agnew alapította, szívós együttest. Egyedi hangzásukkal több mint 30 millió lemezt adtak el. Kóbor János azt mondta, az együttesről, hogy „ugyan régebbről ismertük már egymást, de

Tavaly fogalmazódott meg először bennünk a budapesti koncert terve, ami most ősszel végre össze is jön. Nekik is és nekünk is sikerült több mint fél évszázadon át szólni az emberekhez, most pedig egy belépőért, egy izgalmas zenei utazást kap majd a közönség mindkét együttes dalainak legjavából.”