Laurence Olivier-díjak: a 2001-es terrortámadásokról szóló musical tarolt

come from away, broadway, gerald schoenfeld theater, musical
Színpadkép előadás előtt a New York-i Gerald Schoenfeld Theater-ben, ahol a Come From Away című musical 2017 óta műsoron van a Broadway-en
Vágólapra másolva!
Nagy-Britannia legrangosabb színházi díjaként tartják számon a Laurence Olivier-díjat. Idén három előadást is négyszer jutalmaztak, a 2001-es amerikai terrortámadásokról szóló Come From Away mellett a Company és a The Inheritance is díjesőben részesült a londoni Royal Albert Hallban vasárnap este megrendezett díjátadón.
Vágólapra másolva!

A Come From Away a legjobb új musical, a legjobb színházi koreográfus, a legjobb hangtervezés és a legjobb zene díját is megkapta. A zenés mű a kevesebb mint 12 ezer lakosú kanadai Gander városának lakóiról szól, akik egy emberként segítettek, amikor

a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadás idején 38 utasszállító és négy katonai repülőgép - fedélzetén több mint 6600 emberrel - a város repülőterén kényszerült leszállni.

Színpadkép előadás előtt a New York-i Gerald Schoenfeld Theater-ben, ahol a Come From Away című musical 2017 óta műsoron van a Broadwayn. Dublinban 2018-ban, Londonban, a West Enden idén mutatták be Forrás: Szász Tamás - Origo

Stephen Sondheim 1970-ben bemutatott Company című musicaljének felújítása is négy díjat kapott, a legjobb musicalfelújítás, a legjobb női és férfi musical-mellékszereplő, valamint a legjobb díszlet trófeáit szerezte meg. A New York-i meleg férfiak életéről szóló The Inheritance lett a legjobb új dráma. A hétórás előadásért, amelyet két részben játszottak a West Enden, Stephen Daldry elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat, Kyle Soller pedig a legjobb színésznek járó elismerést.

A legjobb musicalszínésznő Shanon D. Clarke lett (Caroline or Change), a legjobb musicalszínésznek járó díjat pedig Kobna Holdbrook-Smith (Tina: The Musical) vihette haza.
A legjobb felújított drámának járó elismerést a Summer and Smoke című előadásának ítélték oda. A darabban játszó Patsy Ferran pedig megkapta a legjobb színésznő díját.
A legjobb mellékszereplő Chris Walley lett (The Lieutenant of Inishmore), a legjobb női mellékszereplő díját pedig Monica Dolan (All about Eve) kapta.
A legjobb családi darab díját az A Monster Calls című előadás nyerte el. A legjobb új operaelőadás a Királyi Operaház Katya Kabarova című produkciója lett, a London Coliseum Porgy és Bess előadása pedig a legjobb operatársulatnak járó díjat érdemelte ki.

A Laurence Olivier-ről elnevezett díjat 1976-ban alapította a Londoni Színházi Társaság. Nagy-Britannia legrangosabb színházi díjaként tartják számon.