Előkerült egy 11 másodperces, hang nélküli Beatles-kliprészlet, amely egy 1966-os brit popzenei tévéműsor élő adásán készült.

Egy Mexikóban élő magángyűjtő tulajdonában van az a Beatles-kliprészlet, amit jó ideig elveszettnek hittek. A 11 másodperces felvételt egy család készítette 8 milliméteres kamerával a Beatles egy televíziós élő fellépésének színhelyén. A filmszalagon az együttes a Paperback Writer-t énekli, de a felvételhez nincs hang.

 A mexikói gyűjtő mostanában lépett kapcsolatba a birminghami székhelyű Kaleidoscope szervezettel, amely elveszett tévéfelvételek felkutatására specializálódott. „A Beatles-rajongók számára

ez olyan, mint a Szent Grál. 1966-ban nem rögzítették az adást, úgyhogy azt gondolták, erről a Top of the Pops műsorról nem maradt fenn felvétel” – mesélte a relikvia értékéről Cris Perry, a Kaleidoscope munkatársa.

Igazi ritkaságokkal adják ki újra John Lennon legendás albumát

Ritkaságokkal, a dalok újrakevert változataival, eddig kiadatlan demókkal, nyers demófelvételekkel és más meglepetésekkel jelenik meg újra John Lennon legendás stúdiólemeze, az Imagine. Igazi ritkaságokkal adják ki október 5-én John Lennon legendás albumát, az Imagine-t. Az új verzió igazi csemegét kínál a gyűjtőknek: lesz egy hatlemezes doboz változata, amely négy CD-ből és két Blu-ray lemezből, valamint egy 120 oldalas könyvből fog állni.

 A beszámolója szerint az előkerült kliprészletet április 20-án bemutatják a londoni filmintézetben (BFI), ahol a Kaleidoscope által a közelmúltban felkutatott

240 elveszettnek hitt zenei felvételt vetítenek le. A klipek között lesz egy 1972-es felvétel, amelyen Elton John a Rocket Man-t énekli a Top of the Pops műsorban, a T. Rex együttes Metal Guru című számának felvétele és egy Slade-fellépés is 1975-ből.