Könnybe lábadt szemmel vette át életműdíját a lábadozó Lerch István

2019.04.09. 12:44

Zenésztársai adták át a Fonogram-életműdíjat a súlyos agyvérzéséből több mint két éve lábadozó Lerch Istvánnak. 

Lerch István semmit sem sejtett abból, hogy Fonogram-életműdíjat kap. Azt meg pláne nem, hogy zenészbarátai viszik el neki abba az otthonba, ahol az utóbbi időben lábadozik már több mint két évvel ezelőtti, súlyos agyvérzése miatt. Ugyanis felesége már jó ideje tudott a dologról, de titokban tartotta.  A díj átadója előtt a szervezők őt kérdezték meg, hogy a lábadozó Lerch helyett ki tudná átvenni a díjat. „Arra gondoltam, csakis Horváth Charlie lehet az. A gála előtt két nappal aztán egy egész baráti bizottság – Dorozsmai Péter, Szűts László és persze, Charlie – állított be Pistához az otthonba” – mondta a zenész felesége a Blikknek. Lerch István szeme könnybe is lábadt, mikor felesége megmutatta neki az átadóról készült videót. Meghatva hallgatta, miket mondtak róla kollégái. 

Unokatestvére talált új gyógymódot Lerch Istvánnak

Lerch István unokatestvére, az egykori jégkorongozó, Kassai György talált egy olyan gyógymódot, amivel segíthetne a V'Moto-Rock zenészének teljes életet élni. Két évvel ezelőtt, 2017 januárjában lett rosszul. Kórházba vitték, ahol kiderült, hogy agyvérzése volt. Hetekig intenzív osztályon kezelték, később volt még egy agyvérzése, meg is műtötték, és nagyon hosszú ideig kórházban lábadozott, elsősorban felesége ápolja.

„István orvosai, akik az életben maradásában sem hittek, megmondták, hogy nagyon hosszú, talán évekig tartó folyamat lesz a gyógyulás. Hol kicsit gyorsabb, hol csigalassú a fejlődése, de apró dolgoknak is nagyon tud örülni. Vannak kedvenc tévéműsorai, érdekli a híradó például. Vannak kedvenc ételei, szépen visszaszedte a fertőzések és műtétek utáni súlyveszteséget, sőt, már oda kell figyelni az édességekre – mondta Lerch felesége. A videón Horváth Charlie azt mondta barátjáról, „csodálatos ember, akinek nagyon sokat köszönhetek. A világszínvonal fölé helyezem szakmailag. Pisti hússzor nagyobb zeneszerző, mint Elton John. Imádom, és reszketek azért, hogy meggyógyuljon.”

Januárban volt két éve, hogy a Lerch István rosszul lett. Akkor azonnal kórházba vitték, agyvérzése volt. Több hónapon keresztül volt életveszélyben, és rehabilitációja azóta is tart.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK