Szerdától lehet szavazni Budapest dalára

Vastag Csaba, Szikora Róbert, Tóth Gabi, Majka, Ujvári Zoltán Szilveszter és Janicsák Veca
Vágólapra másolva!
Lezárultak a jelentkezések, közel 100 pályamű érkezett a Fővárosi Önkormányzat BUDAPEST DAL 2019 címmel meghirdetett pályázatára. A szakmai zsűri nehéz helyzetben volt, így az eredetileg tervezett 5 helyett 8 szerzeményt választott ki a meghívott öt előadó zenéje mellé, hogy majd a közönség válassza ki a legszerethetőbbet. Már csak rajtuk múlik, kié lesz az idei díj. A szervezők várják a szavazatokat, bíztatnak mindenkit, hogy április 25-e éjfélig válasszák ki kedvencüket minél többen.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Önkormányzat második alkalommal hirdette meg a Budapest Dal pályázatot. Idén Budapest Európa Sport fővárosa, ezért elsősorban sportolásra alkalmas, motiváló ritmusú, jó hangulatú dalokat vártak a szervezők a versenybe. A nevezés lezárult, és nagyjából 100 pályamű készült el. A jelentkezők közt volt 5 ismert előadó is, őket külön kérte fel a főváro vezetése.

Újra keresik Budapest dalát

Ismét keresi Budapest dalát a Fővárosi Önkormányzat. A másodszor induló projektre hat ismert előadót hívtak meg öt dal elkészítésére, további öt helyet még felfedezésre váró, tehetséges zenész és énekes számára tartanak fenn a kiírt pályázaton. 6 ismert előadót kért fel 5 dal elkészítésére a Fővárosi Önkormányzat, ugyanis újra keresik Budapest dalát.

Joós István a Magneoton Zrt. vezérigazgatója, a szakmai zsűri tagja azt mondta, „nagyon nehéz helyzetben voltunk, idén lényegesen színvonalasabb szerzemények érkeztek, mint tavaly, valóban

Próbáltunk több szempontot is nézni. A tartalmat, azt, hogy mennyire illeszkedik 2019 trendjébe, de ugyanakkor mégse legyenek nagyon egyformák. Végül az eredetileg tervezett öt helyett nyolc jutott a döntőbe, közülük egyszerűen nem tudtunk dönteni, így összesen 13 dal kerül majd fel április 10-én a honlapra. Innen már a közönség dolga a kiválasztás.”

Rakonczai Viktor Artisjus díjas zeneszerző, zenei producer, a zsűri másik tagja pedig azt mondta, „színes lett a mezőny, nem mindenki ugyanúgy értelmezte a kiírást, de ez nem baj. Ritka az olyan lehetőség, amikor egy saját dallal be tud valaki mutatkozni. Önmagában már ezért is nagyon jó ez a kezdeményezés és arra sarkallja az előadókat, zeneszerzőket, hogy alkossanak.”

Caramel szerelmes levele Budapesthez

Caramel felkérésre készített egy dalt a Budapest Dal 2018 elnevezésű zenei pályázatra. És a zenét megtámogató videóklip már el is készült. Nézze meg itt, az Origón. Messze a várakozásokon felül, összesen 116 pályamű érkezett a Fővárosi Önkormányzat által Budapest Dal 2018 néven meghirdetett zenei pályázatra.

A meghívott zenészek idén Janicsák Veca, Tóth Gabi - Majoros Péter (Majka), Vastag Csaba, Szikora Róbert – Tóth Andi és a New Level Empire, és mellettük nyolc előadó is bekerült a döntőbe. Ők pedig Mága Jennifer, Berta Dani, OliverFromEarth, Johnny K. Palmer, Babám Mámor, Sári Évi, MattSet és a FMX X Marcee, akik az ismertebbekkel együtt versenyezhetnek a Budapest dala címért.

A dalokra 2019. április 10-től várják a szavazatokat, amiket április 25-én éjfélig lehet leadni a verseny honlapján és Facebook-oldalán.