Európában is egyedülálló a magyar zenekar teljesítménye

Karthago zenekar
Vágólapra másolva!
Európában is különlegesnek számít a magyar Karthago együttes azon teljesítménye, hogy 40 éves, megszakítás nélküli karrierjüket alatt nem változott az eredeti felállás. A születésnapot a banda az Arénában ünnepli szombaton. 
Vágólapra másolva!

A Karthago zenekar 1979-ben alakult, és rövid idő alatt lett az 1980-as évek egyik meghatározó rockegyüttese, és népszerűsége azóta is tart. Különleges, úgynevezett amerikai típusú west coast zenéjükkel, amely kemény rockalapra, dús, ötszólamú vokállal és dallamos énekvezetéssel hangszerelt dalokból állt, egyéni hangzást alakítottak ki. Már az első, Karthago című nagylemezük

rekord példányszámban kelt el.

Karthago zenekar Forrás: Broadway Event

A Karthago egyik különlegessége, hogy 40 éve ugyanazzal a felállással játszanak. Azaz Gidófalvy Attila (billentyűk, gitár, ének), Kiss Zoltán Zéro (basszusgitár, ének), Szigeti Ferenc (zenekarvezető, szólógitár, ének), Kocsándi Miklós (dob, gitár, ének), Takáts Tamás (ének, szájharmonika, dobok).

A jubileumhoz kapcsolódóan, 2019 februárjában jelent meg a 10 új dalt tartalmazó albumuk. Az új számok közül néhány az április 13-ai Aréna-koncerten is megszólal majd, de ha már 40 éves születésnapot ünnepelnek, nyilván a régi slágerek is előkerülnek.