Für Anikó azt mondta, egy rossz mozdulat miatt került kórházba kedd este. Előadásait egyelőre nem mondta le, de a héten még biztosan a kórházban tartják. 

Ahogy az Origo is megírta, Für Anikó kedden komoly fájdalmakkal került kórházba, ezért a költészet napjához kapcsolódó, szegedi előadását le kellett mondania. Az előadást pótolni szeretnék, amint a színésznő jobban van. Für Anikó a Blikknek azt mondta, „egy rossz mozdulat miatt volt az egész. Nagy fájdalmam volt,  hamar ki is derült, hogy porckorongsérvem van. A helyzethez képest már jobban vagyok, és szeretnék minél hamarabb újra színpadra állni.” 

Für Anikó a Szegedi Dóm Látogatóközpontban lépett volna fel, és a tervek szerint pótolják az előadást felépülése után. Az intézmény művészeti vezetője, Kiss Edit a lapnak azt mondta, „amikor hívott minket, nagyon megijedtünk. Mondta, hogy hatalmas fájdalmai vannak, kórházba került, ahol még jó darabig bent kell maradnia.  Aggódunk érte, mielőbbi jobbulást, gyors gyógyulást kívánunk neki. Abban maradtunk, ha már tudja, hogy van, és hogyan alakul az ideje, keresünk egy új időpontot, amikor sort keríthetünk a felolvasóestre.”