Több, mint 300 megújult interaktív hangoskönyv tölthető le ingyenesen a BOOKR Kids Mesetárából a tavaszi szünet idején. A digitális polcokon ugyanúgy vannak klasszikus és modern könyvek, kötelező olvasmányok, mint például angol nyelvtanulást segítő mesék és dalok. A cég negyedik születésnapját ünnepli ezen a hétvégén.

A BOOKR Kids alapvető célja, hogy az okostelefontok és a tabletek használatával az irodalom is fontos része legyen a most felnövő generációk életének. A BOOKR Kids Mesetárában immár több, mint 300 olyan klasszikus és modern interaktív történet található, amelyek különleges keverékei az animált digitális könyveknek és képességfejlesztő játékoknak. A történeteket ráadásul olyan ismert színészek, mint Molnár Piroska vagy például Szacsvay László hangjai keltik életre, így azok hangoskönyvként is működnek. Azt már korábban bebizonyították, hogy a Mesetár segíti a szövegértést, és éppen ezért a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ akkreditálta is, és ajánlott pedagógiai módszertani csomagként népszerűsíti az általános iskolák körében. A startup tavaly 1 millió euró tőkebefektetést kapott a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-től, amely a cég technológiai fejlődését és nemzetközi terjeszkedését segíti. A BOOKR mesék így már Norvégiában, Csehországban, Németországban is a gyerekek kedvencévé válhattak. A cég jövő hónapban mutatja be azt a legújabb fejlesztését Kínában, amelyik az angol nyelvtanulást szolgálja.

Forrás: BOOKR Kids

Ma a képernyő az egyik legmegosztóbb téma a kisgyerekes családok körében. Van, aki a teljes tiltás mellett dönt, és van, aki korlátok nélkül hagyja, hogy a gyereke a YouTube-videókat nézegesse. A középútra reflektál egy friss oxfordi kutatás, amely szerint gyakorlatilag nincs összefüggés a képernyő előtt töltött idő és a gyerekek egészségi állapota között. A mentális betegségeknek nem maga az idő, hanem a veszélyes tartalmak a legfőbb okozói. A BOOKR Kids ezért folyamatosan olyan technológián dolgozik, ami a digitális szórakozást egészségesebbé teszia családoknak. Éppen ezért a könyvek világával dolgozik a BOOKR, és egyedülálló módon digitalizálja a papír alapú könyveket. Az oxfordi tanulmány kutatói is azt is javasolják a szülőknek, hogy ne a képernyő idő mennyiségére, hanem a minőségére, a közös digitális élményekre koncentráljanak. Ilyen például a meseolvasás. Nem az a fontos, hogy milyen platform segítségével olvas együtt a család, hanem az, hogy a közös mesélés élménye ugyanúgy a legjobb együtt töltött idő maradjon. Egyes kutatók a képernyőt a cukorhoz hasonlítják: nem tesz jót és sok rossz mellékhatása is van, a gyerekek pedig függhetnek tőle. Ugyanakkor azok a kis rituálék, amik néha a kakaóhoz és a sütihez kapcsolódnak, sokkal több előnnyel járhatnak egy család életében, mint a cukor teljes eltiltása. A tiltások ráadásul sokszor visszafelé is elsülhetnek: megágyazhatnak a falánkságnak és a bűntudatnak, elősegíthetik a bizalmatlanság és a titkolózás kialakulását.

Forrás: BOOKR Kids

A BOOKR Kids Mesetárban a Mesék tanuláshoz elnevezésű polcon olyan tartalmak is találhatóak, amelyek kifejezetten az alsó és felső tagozatos gyerekek anyanyelvi nevelését segítik. A BOOKR Kids segítségével játékos formában fejleszthető a szövegértés, és felébredhet az olvasási kedv a gyerekekben. A Mesetár Angol nyelven polcán pedig az angol nyelvtanulást segítő, egyébként az angolszász kultúrához szervesen kapcsolódó könyvek jelennek meg, anyanyelvi színészek tolmácsolásában.

A BOOKR Kids meséivel játékos formában lehet felfedezni az olyan klasszikusokat, mint A Pál utcai fiúk, a Tanár úr kérem, a Mumin-könyvek, valamint az olyan kortárs műveket is, mint Varró Dani, Erdős Virág vagy Lackfi János meséi, vagy a hatalmas népszerűségnek örvendő megújult Janikovszky-könyvek.

Forrás: BOOKR Kids

A tavaszi szünet hétvégéjén, április 17. és 23. között, csütörtök reggeltől egy hétig ingyenesen élvezhető a Mesetár mind a 300 meséje. A BOOKR Kids Mesetár letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházakból, az ingyenes hétvége után pedig egy-, három- és féléves előfizetésekkel érhető el.