Gubás Gabi kilenc darabban játszik, de új lemezre is volt ideje

Gubás Gabi
Gubás Gabi
Vágólapra másolva!
Április 21-én 20 órától a Jászai Mari-díjas színésznő, Gubás Gabi, a Kisfaludy-díjas Nagy Balázs színművész és a 92 esztendős, Dankó-díjas előadóművész, Kutasi Katalin lesz Kalmár Tibor vendége a Sláger Témában.
Vágólapra másolva!

Gubás Gabi valódi kettős életet él. A Kalózok filmmel kereken húsz esztendeje sztárrá lett színésznő egyszerre kilenc darabban is játszik a Tháliában, illetve a Karinthy Színházban. Ezek közül is kiemelkedik a nemrégiben bemutatott Teljes lényeddel monodráma. A Jászai Mari-díjas színművész másik művészi énje révén az Éjszakai nesz zenekarral a szamba, a szving és a bossa nova hangulatát egyaránt idéző koncerteket adnak. Gubás Gabi mesél majd az április elején megjelent, igencsak beszédes nevet viselő új nagylemezükről is. A Szabad-e a tested este? album kapcsán megismerhetjük, mit is jelent az pontosan, hogy „kubás” Gabi. De szó lesz még jótékony énjéről is, ami úgyszintén nem kímél minket a szójátékoktól, elöljáróban annyit, hogy MákosGubás és Czutorborsók...

Gubás Gabi és Kalmár Tibor Forrás: Sláger Téma

A Sláger Téma második órájában, 21 órától Nagy Balázs színművész lesz a vendég. Akit egy ország ismerhet a Jóban Rosszban sorozat Kollár Mihályaként. Ám azt már kevesebben tudják róla, hogy a színészmesterség elsajátítása mellett két másik diplomát is megszerzett, életének civil lábát erősítve. A Kisfaludy-díjas színművész beszél majd a vidéki és fővárosi színészlét látszólagos ellentétéről vagy éppen harmóniájáról. Hiszen amellett, hogy a Győri Nemzeti Színházban sorra kapja a közönségdarabok főszerepét, immáron másfél évtizede a musicalszínészek fellegvárában, a Madách Színházban is láthatjuk, többek között a világsikerű Mamma Mia színdarabban. A Sláger Téma második órájában még az is kiderül, mit keresett Nagy Balázs nemrégiben Londonban, illetve, hogy miért is fotózták őt le bakaruhában a tavasz első napjaiban.

Nagy Balázs és Kalmár Tibor Forrás: Sláger Téma

22 órától pedig a Sláger Téma Extra adásának talán legmeghatóbb beszélgetése következik, hiszen első alkalommal fogadta a műsorvezetőt egyik vendége az otthonában. A 92 esztendős Kutasi Katalin opera- és nótaénekessel budai polgári lakásában, a hét elején készült interjúban beszélgetnek arról, hogyan is vált belőle Karády Katalin – elsősorban szellemi hagyatékának – egyetlen élő örököse. Szó lesz majd arról, hogy a XX. század talán legnagyobb hazai dívájával való rokonság miatt hogyan lett egyik pillanatról a másikra kegyvesztett, fővárosi elismert művészből vidékre deportált kétkezi munkás Kutasi Katalinból.

Kutasi Katalin és Kalmár Tibor Forrás: Sláger Téma

A Dankó-díjas előadóművész egyszerre tragikus, mégis fantasztikus sikerekkel teli karrierje épp az 1956-os forradalom idején indult be igazán. Kutasi Katalin hiába lett egy csapásra a Magyar Rádió, majd a Magyar Televízió ünnepelt sztárja, így országos ismertségű művésze, az átkos rendszere ennek ellenére sem rehabilitálta soha igazán. Páratlan pályafutásának külföldi állomásairól, így a párizsi és finnországi turnékról is szó esik majd. A Sláger Téma Extrából az is kiderül, milyen sugallatra fordult a most 92 esztendős Kutasi Katalin jóval hatvanon túl a tanítás felé, hogy minél többet átadhasson abból az ösztönös tehetségéből fakadó tudásból, amit mindennel együtt hét évtizedet is felölelő karrierje során megszerzett.

2019. április 21-én 20-23 óra között tehát ismét Sláger Téma és Sláger Téma Extra, a Sláger FM-en Gubás Gabival, Nagy Balázzsal, Kutasi Katalinnal, valamint a házigazda Kalmár Tiborral, és a legnagyobb slágerekkel, változatosan!