Az emberi teljesítményre fókuszál a Fővárosi Nagycirkusz új műsora

2019.04.19. 17:05

Az artisták karakterét, tudását és a bemutatott számok mondanivalóját helyezi a középpontba a Fővárosi Nagycirkusz szombattól látható Repülő cirkusz című új műsora - mondta el az előadást rendező Kristóf Krisztián az MTI-nek.

A cirkuszi világnapon debütáló műsorban a műfaj régi varázsát szerette volna visszahozni a rendező, egyfajta retró szemléletet, ami a technikai újítások helyett az emberi teljesítményre helyezi a hangsúlyt.

„Szerettem volna úgy ellensúlyozni a mai világban megjelenő vizuális feszültséget, hogy ebben az előadásban ne kelljen LED-falat, fényjátékokat vagy lézershow-t nézni, hanem egy letisztult, analóg műsort kapjon a közönség– fogalmazott a világhírű artistaművész, hozzátéve, hogy a mostani előadás célja, hogy a néző hátradőljön és szórakozzon. 

Kristóf Krisztián kiemelte, hogy olyan produkciókat sikerült leszerződtetni erre az előadásra, amilyeneket még nem láthatott a budapesti közönség.

Daniel Golla német művész például egy különleges, animációs illúziót keltő repülőszámmal érkezik Budapestre,Jana Posna idomított uszkárjait hozza el, de látható lesz a Sárközi zsonglőrtrió, valamint a világhírű Fumagalli bohócpáros is, akiknek világhírű, szintén bohóc édesapjuk Federico Fellini 1970-es Bohócok című filmjében is szerepelt.

Újításnak számít továbbá az is, hogy megelevenednek a műsorban olyan jelenetek, amelyeket a Magyarországon márciusban bemutatott Dumbo című amerikai filmhez Kristóf Krisztián álmodott meg a rendező, Tim Burton kérésére.

Ez egy nagyon extravagáns produkció volt, amelyben Tim Burton kérésére szárnyalhatott a fantáziám– idézte fel a magyar művész. Ezekből a jelenetekből egy-egy árnyalt pillanat meg fog ismétlődni a Repülő cirkusz műsorában is.

Kristóf Krisztián negyedik generációs magyar cirkuszcsaládból származik, és a világ legnagyobb porondjain lépett fel, valamint édesapjával közösen ők szervezték meg először a Budapesti Cirkuszfesztivált, amelyet aztán éveken át megtartottak.

A művész menedzserként és rendezőként évek óta segíti a magyar művészeket, társulatokat is. Közreműködött például annak a különleges produkciónak a megalkotásában, amelyet Vági Bence, a Recirquel Újcirkusz Társulat művészeti vezetője rendezett a világhírű német Krone cirkusz számára.
Kristóf Krisztián a Repülő cirkusz bemutatója után folytatja menedzseri munkáját, és a Recirquel társulattal készülnek az avignoni és edinburgh-i cirkuszfesztiválokra, valamint több nemzetközi turnéra.