Meghalt Richard Wagner német zeneszerző (1813-1883) utolsó unokája.

Verena Lafferentz-Wagner 98 évesen, a Boden-tó partján fekvő, Überlingen városhoz tartozó Nussdorfban halt meg pénteken. A hírt a Nemzetközi Richard Wagner Szövetség adta közre.  Más családtagoktól eltérően Verena Lafferentz-Wagner kerülte a reflektorfényt, csaknem észrevétlen maradt például jelenléte Bayreuthban 2013 májusában, amikor nagyapja születésének 200. évfordulóját ünnepelték.

Verena Lafferentz-Wagner 1943-ban férjhez ment egy magas rangú náci tiszthez és SS-taghoz, a bayreuthi fesztivál jegyeladásáért is felelős Bodo Lafferentzhez, akitől öt gyereke született. A pár a háború után visszavonultan élt Nussdorfban, a férfi 1975-ben halt meg.

Verena Lafferentz-Wagner testvérével, Winifreddel és Hitlerrel BayreuthbanForrás: Wikimedia Commons

Verena Lafferentz-Wagner 1920 decemberében született Bayreuthban Siegfried és Winifred Wagner legfiatalabb gyerekeként. Testvérei közül fivérei, Wieland és Wolfgang a második világháború után átvették a Bayreuthi Ünnepi Játékok vezetését, előbbi 1966-ban halt meg, utóbbi 2008-ig állt a fesztivál élén, és 2010-ben halt meg, Verena nővére, Friedelind 1991-ben halt meg. Jelenleg Verena Lafferentz-Wagner unokahúga, Katharina Wagner a Bayreuthi Ünnepi Játékok művészeti vezetője.