Vágólapra másolva!
Csütörtökön kezdődik a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A négynapos rendezvény 400 programmal várja a közönséget a fővárosi Millenáris parkban.
Vágólapra másolva!

Április 25-én, csütörtökön kezdődik a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenáris Parkban. A többek között mellett könyvbemutatókat, dedikálásokat, ismeretterjesztő előadásokat és gyerekprogramokat felvonultató fesztivál díszvendég országa Norvégia, díszvendég írója pedig Karl Ove Knausgard lesz. Érdekesség, hogy először fordul elő, hogy a díszvendég ország adja a díszvendég írót is.

A norvég díszvendégség keretében nyolc norvég szerző lesz személyesen jelen a könyvfesztiválon. Emellett több kiemelt program hívja fel a figyelmet a norvég-magyar kulturális kapcsolatokra. Megrendezik a könyvfesztivál hagyományos kísérőrendezvényeit, az Európai Írótalálkozót, a Kis Könyves Éjt, a Könyvtáros Klubot és az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját is. A gyerekprogramok idén a frissen átadott Nemzeti Táncszínház aulájában kapnak helyet. A négynapos rendezvényen körülbelül 400 programmal várják az érdeklődőket.