Madonnát most nem nők csókolgatták

2019.05.02. 15:55

Taylor Swift rekordját megdöntve 12 kategóriában nyert díjat Drake kanadai rapper a Billboard Music Awards díjátadó gáláján szerdán Las Vegasban.

Május elsején rendezték az idei Billboard Music Awards díjkiosztót. A három nagyobb, amerikai zenei díjkiosztó, a Grammy és az American Music Awards mellett ezt tartják legkésőbb az évben: egy ideje már mindig májusban. A díjakat 1990 óta adják át, bár volt egy nagyobb szünet 2006 és 2011 között. Jelenleg 56 kategóriában adják át a díjakat, ebből is látszik, hogy nem egy félórás matinéről van szó. Idén a kanadai rapper, Drake tarolt nagyot: hazavihette többek között a legjobb előadó, a legjobb férfi előadó, a legtöbb dalt eladó művész, a legjobb rapper és a Billboard 200-as lista legjobb albuma díját. Ezekkel együtt már összesen 27 ilyen, Billboard-díja van, ami azt jelenti, hogy megelőzte az eddigi rekorder Taylor Swiftet. 

A képre kattintva fotógaléria nyílik!
Talyor Swift a Billboard díjátadóján
Forrás: AFP/NurPhoto/Image Press Agency

A gála másik nagy esélyese Cardi B volt, akit idén a legtöbb kategóriában jelölték. 21 díjra volt esélyes, végül hatot vihetett haza, köztük a Maroon 5 zenekarral közösen készített Girls Like You című dalért a TOP Hot 100 dal kategória legjobbjának járó elismerést. „Emlékszem, amikor a Maroon 5 felkért, hogy csináljuk meg a dalt. Azt gondoltam: haver, öt hónapos terhes vagyok, levegőt sem kapok, de ez a dal fantasztikus és tudtam, hogy siker lesz” – mondta el beszédében az énekesnő. AZ NBC televízión közvetített gálát idén Kelly Clarkson énekes-dalszerző vezette. Mariah Carey-t a zenei pályáját elismerő Icon díjjal tűntették ki, aminek korábbi díjazottjai között van Janet Jackson, Neil Diamond, Stevie Wonder, Prince, Jennifer Lopez, Celine Dion és Cher is. A legjobb rockelőadó kategória díjazottja az Imagine Dragons lett. 

Kattintson a képre a fotógaléria indításához!
Madonna és a kolumbiai énekes, Maluma közösen léptek színpadra a díjkiosztón
Forrás: MTI/AP/Invision/Chris Pizzello

Taylor Swift a gálán előadta új, ME! című dalát, Madonna – fél szemén kötéssel – Maluma kolumbiai énekessel lépett fel, aki a képek tanúsága alapján igazán közel került az énekesnőhöz.

Az MTV Video Music Awards díjkiosztón, 2003-ban történt egy ennél azért durvább eset, mikor Madonna a két, akkor még csúcson lévő Britney Spearszel és Christina Aguilerával lépett fel. A show végén pedig mindketten szájon csókolták idősebb pályatársukat.

A koreai BTS zenekar két díjat is hazavihetett: a közösségi oldalakon legtöbbet emlegetett művész, vagyis a social artist és a legjobb csapat kategóriájában is díjat kapott, az utóbbiban maga mögé utasította a Maroon 5-ot, az Imagine Dragonst és Dan + Shay-t is. A legjobb új előadó Juice WRLD, a legjobb R&B előadó Ella Mai, a legjobb latin művész Ozuna lett. A turnézó előadó kategóriájának nyertese Ed Sheeran, a legjobb női előadó Ariana Grande, a legjobb country művész Luke Combs lett.

további tartalmak a rovatból