Rengeteg kulturális, sport és szórakoztató program közül lehet válogatni májusban Siófokon: a különböző május 1-jei, anyák napi és a gyereknapi rendezvények mellett a hónap legfontosabb eseménye a Strand Szezonnyitó lesz május 17-19. között, amelyet idén először rendez meg a város. Az ingyenes fesztiválon fellép Király Viktor, a Magna Cum Laude, illetve Marót Viki és zenekara is.

Idén először kap a siófoki Nagystrand megnyitása önálló rendezvényt. Május 17-19. között Strand Szezonnyitóval ünnepli a nyár kezdetét a város. Péntektől vasárnapig különböző játékok lesznek kicsiket és nagyokat egyaránt, illetve vásári árusok, kézművesek és mobil vendéglátó helyek is kitelepülnek a Nagystrandra, esténként pedig koncertek lesznek. Pénteken Király Viktor and The Dreamers, szombaton a Magna Cum Laude, vasárnap pedig Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar ad ingyenes koncertet a PLÁZS színpadán. Ezeket megelőzve, már május első napjaiban is rengeteg program lesz a városban. Idén május 5-ére esik anyák napja, és ebből az alkalomból, jógával, masszázzsal és szépségápolással egybekötött kényeztető délutánon vehetnek részt az édesanyák és a nagymamák a Kálmán Imre Kulturális Központban. Szintén a KIKK-ben rendezik meg a Közösségek Hete alkalmából a Képek és Kabátok című kiállítást a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete szervezésében. A május 6-10. között látogahtató tárlaton Oravecz Viktória festőművész tapintható képeit és alkotásait állítják ki.

Bőven lesznek sportprogramok is májusban. 18-án, szombaton öt távon várja a bringás túrázókat a McDonald's BringaMánia Tour de Balaton, így a teljesítménytúrázók mellett a kisgyerekek és a családok is bekapcsolódhatnak a bringázásba. Május 24-én rendezik meg a kajak-kenu sport népszerűsítésére a Sulisárkányok területi versenyét a Sió-csatornán, amelyen a környék általános és középiskoláinak csapatai szállnak vízre. A Kihívás Napján, május 29-én a Kálmán Imre Kulturális Központ idén is közös mozgásra hív mindenkit a Fő térre, a sztárvendég Schobert Norbi lesz. Most először a Siófoki Kajak Kenu Egyesület is csatlakozik a programokhoz 24 órás evezéssel a Sió-csatornán.

Természetesen május utolsó hétvégéjén a gyereknapot is megünnepli a város, méghozzá egy Állati Jó Gyereknap-pal. Ismeretterjesztő játszóház, terápiás kutyabemutató, gyerekkoncertek és játszóház is szerepel az állatos témájú gyereknapi programok között május 25-én és 26-án. Vasárnap este pedig az Ezer Lámpás Éjszakája országos programsorozatához kapcsolódva fellép a Zaporozsec, Hevesi Tamás és Zenekara, valamint a New Level Empire is a Fő téren, illetve világító lufikat engednek a magasba, hogy Siófokon is felhívják a figyelmet az eltűnt gyerekekre.