Vágólapra másolva!
Vasárnap meghalt az együttes alapítója, csütörtökön pedig újabb veszteség érte Török Ádám együttesét. A Mini fénykorának végén az együtteshez csatlakozó Kunu László halt meg. 
Vágólapra másolva!

Csütörtök hajnalban meghalt Kunu László, a Mini együttes és a Kis Rákfogó basszusgitárosa. A szomorú hírt a Mini frontembere, Török Ádám osztotta meg a Facebook-oldalán.

Kunu László a Kis Rákfogó első évei után, 1979-ben kezdett játszani a Miniben, a Dinamit szupergroupba távozó

Németh Alajos helyére érkezett

Török Ádám együttesébe. A tagokat nézve mindig sokat változó Miniben akkor Török és Kunu mellett Németh Károly billentyűzött és Balogh Jenő dobolt. Kunu egyébként 1983-ig játszott az együttesben, vele készültek az Úton a Föld felé (1979) és a Dzsungel (1983) című albumok, valamint játéka rákerült a Mini válogatáslemezére is, az 1993-ban kiadott Vissza a városba: A Mini legjobb felvételei 1972–1983-re.

Népkerti pálya, Jubileumi Rockfesztivál, Mini együttes, a fuvolával Török Ádám, mögötte Németh Károly billentyűs és Kunu László basszusgitáros

Forrás: Fortepan / Urbán Tamás

Kunu László a Mini legendás korszakának végéig, az 1983-as év végéig játszott az együttesben. Ekkor egyébként lényegében fel is oszlott a Mini. Utána 1993-ban élesztették újra, igaz, csak egy évre, és abban, a felfrissített Miniben ugyancsak ott volt Kunu László.

A múlt hét végén, vasárnap halt meg az együttes alapítója, Czipó Tibor, aki a Mini után a Tolcsvay Trióban játszott sokáig.