Több mint 50 millió dollárt adtak ezért a háromszínű képért

Vágólapra másolva!
Több mint 50 millió dollárért (14,6 milliárd forintért) kelt el Mark Rothko orosz származású amerikai absztrakt festő egy képe egy New York-i árverésen. 
Vágólapra másolva!

Az orosz származású amerikai festő, az absztraktban utazó, 1970-ben meghalt Mark Rothko egyik, cím nélküli alkotásáért több mint 50 millió dollárt adtak a Sotheby's Aukciósház New York-i árverésén. Az 1960-ban készült, sötét alapon rózsaszínes, piros és fehér téglalapokat ábrázoló absztrakt festményre a Sotheby's hagyományos tavaszi aukcióján lehetett licitálni csütörtök este New Yorkban. A kép a San Franciscó-i Modern Művészetek Múzeumának tulajdonában volt.

Rothko aukciós rekordja egyébként 86,9 millió dollár, ennyit adtak 2012-ben az Orange, Red, Yellow (Narancs, vörös, sárga) című festményéért. A tavasz aukciós rekordjai közé tartozik Jeff Koons amerikai képzőművész Rabbit (Nyúl) című szobra, mely 91,1 millió dollárért kelt el szerdán a Christie's New York-i aukcióján, élő képzőművész alkotásáért ilyen magas összeget még soha nem fizettek árverésen.

Nyúlért még soha nem fizettek ennyit, az biztos

Jeff Koons amerikai képzőművész Rabbit ( Nyúl) nevű szobra 91,1 millió dollárért kelt el szerdán a Christie's New York-i árverésén, élő képzőművész alkotásáért ilyen magas összeget még soha nem fizettek árverésen. A szakértők legkevesebb 50 millió dollárra becsülték Jeff Koons Rabbit ( Nyúl) nevű szobrát, de végül aukciós rekorddal, 91,1 millió dollárért kelt el szerdán a Christi's New York-i árverésén.

Korábban Claude Monet (1840-1926) francia impresszionista Kazlak című festménye döntött rekordot, 110,7 millió dollárért cserélt gazdát a Sotheby's aukcióján. Ez a művész legdrágábban elárverezett képe, egyben az első impresszionista alkotás, melyért több mint 100 millió dollárt adtak.