Tízszeres áron kelt el egy papírtányér, amelyre Kurt Cobain írt egy koncert előtt

Vágólapra másolva!
Tízszeres áron, 22,4 ezer dollárért (6,5 millió forint) kelt el egy papírtányér, melyre Kurt Cobain, a Nirvana együttes énekese írta fel egy előadás dalainak sorrendjét - közölte a Julien's amerikai online aukciósház.
Vágólapra másolva!

A használt papírtányért szombaton árverezték el New Yorkban. Előzetesen csak kétezer dollárt vártak a pizzatányérért, amire az 1994-ben, 27 évesen elhunyt rockzenész írt - közölte a Julien's. Cobain fekete jelölőfilccel jegyezte fel a tányérra a számok sorrendjét egy 1990-es washingtoni koncert előtt.

Ugyanezen az aukción 75 ezer dollárért cserélt gazdát az a rombuszmintás kardigán, amit a zenész öngyilkossága előtti utolsó fotóján viselt, a ruhadarabot előzetesen 20 ezer dollárra becsülték. Egy koncerten viselt zöld moher kardigánjáért 2015-ben 137 500 dollárt adott a nyertes licitáló.

A Nirvana 1985-ben alakult, 1991-es Nevermind című lemezükkel szereztek világhírnevet. Az albumból több mint 30 millió példány fogyott a világon, és rendre minden idők legjobb albumai közé választják.

A Julien's MUSIC Icons című aukcióján többek között Prince, Madonna, Kurt Cobain, a Queen, Elton John, Bob Dylan, Elvis Presley, Lady Gaga, Greg Lake és Beyoncé összesen 670 relikviáját szerezhették meg a gyűjtők.