Idén is dübörög a zene a Müpa garázsában

Vágólapra másolva!
A korábbi éveknél is több, körülbelül 70 zenekar jelentkezett a Garázsband Fesztiválra, a Müpa rendhagyó tehetségkutatójára.
Vágólapra másolva!

Több mint 70 zenekar jelentkezett a Müpa rendhagyó tehetségkutatójára, a Garázsband Fesztiválra. Közülük a szakmai zsűri választott ki 5 produkciót, ezek

június 1-én élőben lépnek fel a Müpa mélygarázsának színpadán.

A beérkezett pályázatokból a zsűri az alternatív rockot játszó 21 Gramm Akusztikot, az ukulelén zenélő debreceni Urbán Bence Gidnim'Rém elnevezésű projektjét, az indie-rockos Peer Pressure-t, az elektronikával tűzdelt alternatív rockot képviselő Rien du Solt, valamint a dallamos artrockot játszó, negyedik albumának megjelenése előtt áll Verőköltőt juttatta a versenybe. Ők adhatnak majd egyven-negyven perces önálló koncertet a mélygarázsában.

A tehetségkutató célja lehetőséget és teret adni a feltörekvő fiatal zenekaroknak. A fesztivált 2016 után immár negyedszer szervezték meg, az ott felfedezett együttesek közül többen azóta a hazai zenei élet stabil szereplőivé váltak. Az idei zsűriben Beck Zoli (30Y), Keleti András (colorStar), Kollár-Klemencz László (Kistehén), Leskovics Gábor (Pál Utcai Fiúk) és Zságer Balázs (Zagar) kaptak helyet. A Garázsband Fesztivál június 1-én, 19 órakor Molnár Tamás és Czoller Bence zenekara, a Jetlag fellépésével kezdődik, a csapat lesz az este házigazdája is. A kiválasztott öt zenekar 20 órától foglalja el a színpadot. A koncerteket

bárki ingyen nézheti meg, belépő nincs.

A közönség helyszíni szavazatai alapján értékes különdíjak találnak gazdára: a Müpa jóvoltából egy profi fotózás és egy profi hangstúdióban eltölthető nap, további fellépési lehetőség, valamint két darab Ultimate Buzz hangfal.