Az idei gyereknapra is rengeteg programmal készül a Müpa

Müpa 
Cifra Palota XXL
Vágólapra másolva!
A hagyományokhoz híven csodaországgá alakul a Müpa május utolsó vasárnapján. Fennállása óta, immár tizenötödik alkalommal rendezi meg a Müpa a nagyszabású gyereknapi programját. Három színpadon koncertekkel és mesékkel, tánccal, rengeteg kreatív és ismeretterjesztő foglalkozással várják a családokat. 
Vágólapra másolva!

Idén rendezi meg tizenötödik alkalommal a Müpa a nagyszabású gyereknapját. A Cifra Palota XXL – Gyermeknap nevű rendezvény a Müpa által rendezett, vasárnaponkénti ingyenes programcsokor, a Cifra Palota nagytestvére. Május 26-án, vasárnap már délelőttől

megtelik a Müpa előtti zenés színpad,

ahol egymást váltják zenészek. A sort a Müpa rezidens gyerekzenekara, a Búgócsiga Zenede nyitja, majd a Veronaki zenekar lép színpadra a Mosó Masa mosodája című mesekönyv megzenésített verseivel és meséivel. Zenél még a Kiscsoport zenekar, a Pannonica Táncműhely, és idén sem maradhat el a Drums Ütőegyüttes Samba à la drums elnevezésű koncertje.

A Müpa Cifra Palota XXL rendezvénye 2018-ban Forrás: Nagy Attila

A Fesztivál Színházban a Superar Gyermekkórus és a La Musica Kamarakórus Kórusvarázs című előadása azt is megmutatja majd, hogy a színpad valóban mindenkié, mivel a gyerekeknek szóló programot gyerekek adják majd elő. A VSG Táncszínház pedig Pöttöm Panna sokak által kedvelt történetét varázsolja a nézők elé. A mesés-táncos színpad interaktív szórakozási lehetőségeket is kínál: a Portéka Színpad Vásári komédia című előadását követően Benedek Kriszta népszerű Kerekítő Tippentő-je következik Pertis Szabolcs népzenész közreműködésével.

A tavalyi, müpás gyereknap egyik előadása Forrás: Nagy Attila

A Hakata Bábszínház a Kacor király-t adja elő, de lesz Improszínház is Bognár Anna és Horváth-Töreki Gergely színművészek előadásában. A Napra-Forgó pedig Cseke-Marosi Eszter és Szente János vezetésével, pörgős táncházzal várja gyerekeket, de az Előadóteremben bemutatkozik a Zene Mátrixa című tudományos ismeretterjesztő gyerekkönyv is.

A tavalyi, müpás gyereknap egyik előadása Forrás: Nagy Attila

A színpadi előadások és koncertek mellett még rengeteg lehetőség lesz a szórakozásra. A kreatív foglalkozásokon és a sokszínű sportlehetőségeken túl a gyerekek többek közt

kipróbálhatják a Müpa önálló fejlesztésű, virtuális valóság alapú zenei játékát,

ami szórakoztató módon járul hozzá a gyerekek zenei neveléséhez. De a gyereknapok elmaradhatatlan kelléke, a körhinta és látványos királyi várjáték is lesz. Ha esetleg esne az eső vasárnap, akkor a koncerteket a Müpa Átriumában tartják, a mesés-táncos színpad programja pedig a Fesztiváltérbe kerül át.

A virtuális valóság az idei gyereknapon is szerepet kap Forrás: Nagy Attila

A Müpa azonban nem csak gyereknapon gondol a kisebbekre. A soron következő évadában is színes programokkal várják a különböző korosztályok képviselőit. A nagy sikerű, dr. Gállné Gróh Ilona zenepedagógus által vezetett Ringató zeneóvoda idén

szeptembertől már mindhárom óvodai korosztályt lefedő csoporttal indul.

A kiscsoportosokat (3-4 éves korosztály) a Piccolo, a középsősöket a (4-5 éves korosztály) a Mezzo, a nagycsoportosat pedig a Grande (5-6 éves korosztály) csoportba várják majd. Az idősebb korosztály pedig többek közt a szokásos, vasárnapi Cifra Palota foglalkozásain és a Matinékoncerteken szórakozhat.