Kozma Orsi az Állatkertben koncertezik

Kozma Orsi
Vágólapra másolva!
Kozma Orsi musical- és operettszínésznői karrierjét feladva a Jazz+Az együttesnek köszönheti, hogy berobbant a köztudatba. A zenekar 20 éves fennállásának alkalmából egy koncert erejéig újra összeáll a Jazz+Az. A Margaret Island idén nyáron Magyarország öt világörökségi helyszínén ad koncertet. Május 26-án 20 órától Kozma Orsi és a Margaret Island lesz Kalmár Tibor vendége a Sláger Témában.
Vágólapra másolva!

Kozma Orsi talán száznál is több nagylemezen, szinte az összes létező műfajban kipróbálhatta már magát, például a jazz, a pop, a funky, a blues vagy éppen a swing világában kalandozva. Musical- és operettszínésznői karrierjét feladva a Jazz+Az együttesnek köszönheti, hogy berobbant a köztudatba.

A Sláger Témában elsők között mesél a jövő év elején esedékes jubileumi, a zenekar fennállásának huszadik évét ünneplő Jazz+Az koncertről, amelyre összeáll a legendás ötös, hiszen Dés Lászlót is meggyőzték a folytatásról.

Kozma Orsi Forrás: Origo

Hogy ez egyetlen buli lesz-e, vagy ennél is többet terveznek, az is kiderül az adásból. Az énekesnő azt is elárulja, miért is lesz igazán mozgalmas nyara, hiszen még a Fővárosi Állatkertben is koncertezik majd, méghozzá a Kern Andrással közös, Woody és a Swing estjükkel.

Folytatása következik a Találkozások koncertestnek is, amelyen a Jazz+Az lányokkal, azaz Váczi Eszterrel és Behumi Dorával, valamint a Kozma Orsi Szupergrouppal kiegészülve kalandoznak végig az énekesnőre oly jellemző ezernyi műfajon. A Találkozások koncert egyik csúcspontja lesz a Mire vársz dal, amihez egy új videó, egész pontosan fashion klip forgott. Hogy ez mit is jelent, és miért hasonlítják emiatt Lady Gagához Kozma Orsit, kiderül a Sláger Témából.

A Sláger Téma második órájában, 21 órától a Margaret Island lesz a vendég. Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint ugyan minden eszközt és platformot ismer és használ ahhoz, hogy a Margaret Island zenéjét a lehető legszélesebb közönséghez eljuttassák, mégis hiába a digitális kor gyermekei, karrierjük alakulása a hatvanas-hetvenes éveket idézi, hiszen klubkoncerteken előzenekarként fellépő bandából nőttek fel odáig, hogy

idén nyáron a Legszebb színek turnéjukkal Magyarország öt világörökségi helyszínén adjanak koncertet.

Így láthatjuk majd őket júniustól augusztusig a budapesti Margitszigeten, az aggteleki Baradla-barlangban, a Szigligeti Várban, Pannonhalmán, a Bencés-apátság lábánál, valamint a Tokaji Fesztiválkatlanban.

Margaret Island Forrás: Origo

A Legszebb színek minden állomása különleges élményt nyújt majd a rajongóik számára, hiszen a nem mindennapi helyszínek más-más zenei feldolgozást igényelnek, így például a budapesti turnényitón Palya Bea is fellép majd velük, kiegészülve egy szimfonikus zenekarral. A különleges turnéról, és az idei, ötödik, jubileumi évet ünneplő, őszi koncertjükről is elárulnak titkokat. Sőt, még az ősszel esedékes, fél évtizedes jubileumi koncertjük, valamint a készülőfélben lévő negyedik stúdióalbumuk terveiről is beszámolnak.

Csézy előbb tudott énekelni, mint beszélni

22 órától pedig, a Sláger Téma Extra adásában a Csézyvel készült interjút lehet újból meghallgatni, aki kis túlzással előbb tanult meg énekelni, mint beszélni.

Népművész család sarjaként egyenes út vezetett számára az énekművészi karrier felé. Csézy ennek ellenére megküzdött a hazai elismerésért.

Hogy miért lett előbb külföldön sikeres, fesztiválnyertes zenész, és hogy miért a tengerentúlon indult énekesnői karrierje, arról is vall majd a Sláger Téma Extrában.

Csézy Forrás: Origo

Szó esik majd állandó zenésztársairól, akik nélkül a sajátságos Csézy-életérzés nem jönne át a dalain keresztül. Menyhárt János és Rakonczai Viktor végigkíséri karrierjét, utóbbi zenész írta legújabb dalát, a Pillangót is, amelyhez egy különleges klip is készült. Hogy mi inspirálta ezt a Csézy-slágert, illetve, hogy miért Földi Lea és Apáti Bence lett a klip két főszereplője, az is kiderül a Sláger Téma Extrából.

2019. május 26-án 20-23 óra között tehát ismét Sláger Téma és Sláger Téma Extra, a Sláger FM-en Kozma Orsival, a Margaret Island zenekarral, Csézyvel, valamint a házigazda Kalmár Tiborral, és a legnagyobb slágerekkel, változatosan!