Nehéz sorsú zenészeken segít a Fábián Juli Emlékalapítvány

Fábián Juli énekesnő
Pécs, 2012. január 26. Fábián Juli énekesnő a színpadon. Pécsett, a Zsolnay Kulturális Negyedben lépett fel Fábián Juli és a ZooHacker Remake Orchestra 2012. január 26-án. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc
Vágólapra másolva!
Első alkalommal hirdet pályázatot a nehéz helyzetben lévő zenészek támogatására a Fábián Juli Alapítvány.
Vágólapra másolva!

Pályázatot hirdetett a Fábián Juli Emlékalapítvány a nehéz helyzetben lévő zenészek támogatására. Ez az első ilyen pálsázata az alapítványnak. Elsősorban a könnyűzene és a dzsessz területén működő, egészségügyi és/vagy szociális okokból vészhelyzetben, válságban lévő, rászoruló zenészek, zenei előadóművészek, oktatók, zeneszerzők és a zenei produkciókban közreműködő egyéb szakemberek jelentkezését várják. A pályázat azokat a zenészeket célozza, akiket szociális és/vagy egészségügyi élethelyzetük, egészségkárosodásuk vagy korral kapcsolatos problémáik

tartósan vagy ideiglenesen akadályoznak művészetük gyakorlásában.

A támogatásra szoruló művészek mellett azok jelentkezését is várják, akiknek bármely okból segítségre van szükségük a betegút menedzselésben. A beérkező kérelmeket a Fábián Juli Emlékalapítvány mellett működő Tanácsadó Testület bírálja el a határidőt követő 30 napon belül. A formanyomtatványt nem igénylő beadványban a személyes adatokat, valamint a kérelem rövid indoklását és a szükségesnek tartott összeget kell feltüntetni.

A jelentkezéseket erre az email-címre várják június 30-ig. Az esetleges kérdéseket pedig erre a címre írva lehet feltenni. A 2017 decemberében tragikusan fiatalon meghalt énekesnőről, Fábián Juliról elnevezett alapítvány tavaly indult, számlájára került a 2018 májusában egykori zenésztársai és barátai által a Budapest Parkban tartott emlékkoncert bevételéből befolyó pénz.

Egyhangúlag mondtak le a díjról az énekesnők Fábián Juli javára

Kedd este átadták a zamárdi Strand Fesztiválon a Petőfi Zenei Díjakat. Az év női előadójának járó díj posztumusz lett, mivel a tavaly meghalt Fábián Julinak ajánlották szintén jelölt pályatársai. A 66 éves Tátrai Tibor egy zúzós fellépéssel ünnepelte meg friss életműdíját. Ilyen volt a 2018-as Petőfi Zenei Díjak átadója.

Fábián Juli dalszerző, dalszövegíró és énekesnő mindössze 37 éves volt. A szakma és a közönség által az egyik legtöbbre tartott magyar díva 2007-ben és 2008-ban a Montreux Jazz Voice Competition legjobb nyolc énekese közé jutott. Fábián Juli a dzsessz és a pop műfajában számos sikeres produkció részese volt: szerepelt az Erik Sumo Bandben, a Barabás Lőrinc Eklektricben, de készített lemezt a Fábián Juli Jazz Riff-fel, Sárik Péter zongoristával és Zoohackerrel is.