Tarolt a magyar előadás a szerbiai színházi fesztiválon

Vágólapra másolva!
Urbán András rendezése, a Hasszán Aga felesége nyerte el a legfontosabb díjakat, a legjobb előadásnak, a legjobb színésznőnek, a legjobb dramaturgnak és a legjobb zenének járó elismerést Szerbia legnagyobb színházi fesztiválján, a Sterija Játékokon.
Vágólapra másolva!

Az Újvidéki Színház előadása, az Urbán András rendezésében előadott Hasszán Aga felesége nyerte el a legfontosabb díjakat Szerbia legnagyobb színházi fesztiválján, a vasárnap véget ért Sterija Játékokon. A legjobb előadásnak, a legjobb színésznőnek, a legjobb dramaturgnak és a legjobb zenének járó elismerést zsebelték be.

Az Újvidéki Színház előadása egy nagy szerb klasszikus, Ljubomir Simovic Hasszán Aga hitvese című drámája nyomán készült. A punkzenével teletűzdelt előadás

a női sorsról, a női szerepekről, a nők elleni erőszakról, az áldozathozatalról és az anyaságról szól.

A főszerepet a többszörösen díjazott Béres Márta alakítja, aki játékáért a legjobb színésznőnek járó elismerést vehette át vasárnap este. Szintén neki ítélték a Dnevnik című újvidéki napilap díját. A kritikusok díját Urbán András M.I.R.A. című előadása érdemelte ki, amelyet a belgrádi Bitef Színházban mutattak be. A 64. Sterija Játékokon május 26. és június 3. között

nyolc előadás versengett a díjakért.

A versenyen kívül bemutatott külföldi előadások között a Katona József Színház Ithaka című előadását is láthatta a közönség.