20 év után újra zenél a Tankcsapda alapítója

2019.06.04. 15:11

Több mint 20 év kihagyás után újra zenél Buzsik Gyuri, a Tankcsapda egyik alapítója. A dobos az Ölveti Blues Band egykori gitárosával, Bujdosó Bandival közösen írt 10 dalt, és nagylemez formájában, The EasyFlow név alatt meg is jelentették őket.

Buzsik György 1989-ben alapította a Tankcsapdát Labival és Lukács Lacival. Buzsik dobolt a Baj van!, a Punk & roll, A legjobb méreg, a Jönnek a férgek, Az ember tervez és a Connektor:567 című anyagokon. Aztán 1997-ben váratlanul kiszállt a zenekarból, abbahagyta a zenélést, és most, pontosabban másfél évvel ezelőtt újra hangszerhez nyúlt, igaz, ezúttal gitárhoz.

Az Easy Flow zenekar. A kép jobb szélén Buzsik GyörgyForrás: Origo

Buzsik György az indulásról azt mondta, „volt egy fordulópont az életemben. Változások indultak el, energiák szabadultak fel bennem, és az egész odáig vezetett, hogy gitárt vettem a kezembe, és elkezdtem zenét írni. Aztán csatlakozott hozzám régi barátom, Bujdosó Bandi, aki anno az Ölveti Blues Bandben muzsikált, és az elképzeléseinket közösen dalokba öntöttük.” A duó pedig rövid idő alatt zenekarrá bővült: a gitáros-énekes Bujdosó András és a dobos Buzsik György összeállt Czerovszky Henriett vokalistával és Révész Bence basszusgitárossal, így megalakult a The EasyFlow zenekar. 10 dalt rögzítettek, végleges formájukat az LA Gardens Studioban kapták a számok, és június 3-án megjelentek Eating Stars címmel.

A zenéről Buzsik azt mondta, „nem akartunk trendi, dolgot. Nem volt kitalálva semmilyen koncepció a visszatéréshez. Nem szerettünk volna elvárásoknak sem megfelelni. Minden spontán alakult, ezek a dalok a megéléseinkből születtek, és közben is olyan pillanatokat éltünk át, amikre azt mondod, ezért érdemes csinálni. Olyan, mint egy utazós filmzene, mindenki azt vetít rá, amit csak akar. A hallgatásához érdemes hátradőlni, és feltekerni a hangerőt. A dalok szövegei angol nyelven születtek, már amelyikben van ének. Bandi angolul is tud gondolkodni. Amellett, hogy magyarok vagyunk, a zenénket nem szeretnénk országhatáron belülre szorítani, de nincs kőbe vésve semmi. A későbbiekben elképzelhető egy-két dal magyarul is. Több nótában meg azért nincs ének, hogy a szöveg helyett beszéljen a zene. Mindannyian az univerzum vándorai vagyunk.” A zenekar koncertet is tervez, a színpadi bemutatkozásuk őszre várható. 

további tartalmak a rovatból