Balázs Péter: Csinálom, amíg a Jóisten engedi

Balázs Péter, színművész, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója
Vágólapra másolva!
Balázs Péter újra elvállalta a Szolnoki Szigligeti Színház vezetését, igaz, ezúttal a négy helyett két évre, mert utána már a visszavonulását tervezi.
Vágólapra másolva!

Töretlen munkakedvvel vállalta el újra a Szolnoki Szigligeti Színház vezetését a 76 éves Balázs Péter. Azonban ezúttal a szokásos négy év helyett két évre szól a megbízása. A Borsnak a szokásosnál rövidebb megbízásról Balázs Péter azt mondta, „csak két évre vállaltam ezt, utána jöjjenek a fiatalok. A korom miatt magam kértem, hogy csak két évre írják ki a pályázatot,

Az a tizenkét év, amit itt töltöttem, leírhatatlan siker a számomra. Addig viszont, amíg itt vagyok, irdatlan munkában vagyunk.” Az igazgató több előadást is rendez, ráadásul a színházat éppen felújítják.

Ez már a jövőnek készül

Egymás után két darabot is rendezett az évad elején, közben szervezi a színház teljes felújítását - Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója egy pillanatra sem áll meg. Az Origónak adott interjújában azt mondta: cseppet sem bánja, hogy nincs ideje pihenni, hiszen az épület felújítása a jövőnek készül.

„Persze, itt van a mindennapjaimban az öregedés és az elmúlás gondolata is, de a pályázatom mottója is az volt: »akárhol tartasz az életben, a munka java része hátravan«. Szolnok azonban a szívem csücske, úgyhogy csinálom, amíg a Jóisten engedi.” Balázs Péter azt is elmondta, hogy nem tervez véglegesen visszavonulni, de mindenképpen szeretne lazítani egy kicsit, jóval több időt tölteni a családjával.