Fesztivállal készülnek a hosszú hétvégére Siófokon

2019.06.05. 12:43

Ünnepi nagyrendezvénnyel indul a siófoki nyári szezon. Az ingyenes Pünkösdi Fesztivált a Hajóállomáson rendezik meg kulturális és gyerekprogramokkal, illetve koncertekkel. Fellép többek között Janicsák István és a Compact Disco is.

Míg a korábbi években Pünkösdkor tartották a nyári szezon- és strandnyitót, idén a siófoki Nagystrand már az ünnep előtt, május közepén megnyílt és azóta várja a látogatókat. Ettől függetleneül nem maradhat el a már megszokott pünkösdi rendezvény, ami programokkal tölti meg a közelgő hosszú hétvégét. A Pünkösdi Fesztivál június 7-én, péntek este kezdődik a Chameleon Zenekar és a Cascade Music Jam koncertjével. Június 8-án, szombaton pedig már egész nap várják a programok a látogatókat: Fél 11-kor indul az ünnepi pünkösdi menet a Fő térről a hajóállomásra, ahol dr. Lengyel Róbert Siófok város polgármestere tart köszöntőt, és szimbolikusan átveszi a nyár fővárosának kulcsát dr. Garamvölgyi László dandártábornoktól. Ezután a Balaton táncegyüttes műsora zárja a délelőtt programját. Délután helyi gyereek táncegyüttesek mutatkoznak be a színpadon, este pedig a veszprémi The Flashback, majd az egykori Z'Zi Labor énekese, Janicsák István és a B52 zenekar játszanak.

Június 8-án, Pünkösd vasárnap a Belvárosi Betyárok gyerekzenekar kezdi a műsort délután, őket egy latinzenei formáció, a Latin Lounge követi. A nap fő fellépője az elektronikus popzenét játszó, országszerte népszerű Compact Disco lesz. Pünkösd hétfőn ugyanúgy a gyerekeket várják először a színpadhoz a Mintapinty gyerekzenekar koncertjére, este pedig a siófoki The FreakEnd és a rock&rollt játszó Old Boys játszanak. 

A Pünkösdi Fesztivál alatt gasztrokereskedők és kézművesek is kitelepülnek a Hajóállomásra, illetve további programok is lesznek a városban. Pénteken nyílik meg a Kálmán Imre Kulturális Központban a III. Balaton Szalon kiállítás a régió képzőművészeinek alkotásaiból. Szombaton pedig a hagyományoknak megfelelően átadják a Kálmán Imre Emlékplakettet is, amelyet idén Teremi Trixi operettszínésznőnek ítéltek oda. A siófoki PLÁZS is nagyszabású koncertekkel köszönti a nyarat a hétvégén. Fellép a Belga&Krúbi, a Bikini, a Republic, emellett a PLÁZS új helyszíneként megnyílik a híres siófoki Palace diszkónak emléket állító Aréna is.

további tartalmak a rovatból