Két éve még nem volt benne biztos, hogy megéri ezt a napot. A családjával ünnepelte 76. születésnapját az Omega billentyűse.

Annak ellenére, hogy nem kerek az évszám, mégis nagyon fontos volt Benkő Lászlónak, hogy megünnepelhette szerdán a 76. születésnapját, ráadásul a családjával. A zenésznél 2017-ben diagnosztizáltak daganatos betegséget, több kezelésen is túl van, rengeteget fogyott, és mostanában már ismét nagyon jó formában van.

Benkő László billentyűs a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes koncertjén az Arénában 2017 decemberébenForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A zene mellett elsődleges feladatának tekinti, hogy megerősítse immunrendszerét. Az Omega billentyűse a Blikknek azt mondta, „ez most egy átmeneti szülinap, mert nem kerek, mégis fontos, mert itt vagyok. Pár éve ez még nem volt biztos.  Csoda, hogy élek. Megvagyok, jól vagyok, túl a betegségen, ennél nagyobb ajándékot nem kaphattam volna. Persze, vannak olyan dolgok, amelyekkel nem lehetett előre számolni. Az immunrendszerem nagyon legyengült, most újra kell építenem magam, de jó úton haladok. Vannak nehézségek, problémák, de nem foglalkozom velük, sosem adtam fel a harcot. Sok vitamint szedek, odafigyelek az étkezésre, boldogan élem az életemet.” 

Hogy mivel tölti az ideje nagy részét, mire koncentrál, úgy foglalta össze: „csak a zenére figyelek, azt nézem, mikor és hol lesznek a koncertek, gyakorlok, hogy az életem fő munkája, ez a karrier beteljesüljön”.