Leonard Cohen szerelmeslevelei 250 millió forintért keltek el

Összesen 876 ezer dollárért, azaz körülbelül 250 millió forintért vették meg Leonard Cohen szerelmesleveleit, több mint 50 darabot. Az 1960-as évekből származó levelekből megismerhető Cohen és Marianne Ihlen szerelmének krónikája. Ebben az időszakban vált Cohen nehezen élő költőből sikeres és híres dalszerző-zenésszé.

Elárverezik Leonard Cohen múzsájához írt leveleit

Két és fél évvel Leonard Cohen (1934-2016) halála után elárverezik a kanadai énekes és dalszerző múzsájához, Marianne Ihlenhez írt több mint 50 levelét New Yorkban. Elárverezik Leonard Cohen múzsájának írt, több mint 50 levelét. A 2016-ban meghalt kanadai zenész múzsája egykori szerelméhez, Marianne Ihlenhez írta a leveleket.

A levelezést a Christie's előzetes becsléseinek ötszöröséért vásárolták meg. Egy 1960 decemberében kelt levél, amelyben Cohen arról vall, hogy mennyire „egyedül maradt a nyelv hatalmas szótáraival”, a 10 ezer dolláros kikiáltási ár helyett 56 250 dollárért (16 millió forintért) kelt el. Az 1964-es levelet pedig, amelyben arról írt, hogy „híres vagyok, de üres”, 35 ezer dollárért (10 millió forintért) vásárolta meg egy gyűjtő.

A tíz legfontosabb dal Leonard Cohentől - nekem

Tegnap arra ébredtem, hogy meghalt Leonard Cohen. Október végén már mondta, hogy ez a mostani, a You Want It Darker lesz az utolsó lemeze, el is hittem, tudtam, hogy nem hazudik, de azt gondoltam, befejezi még legalább az elkezdett dalait,...

Cohen és a norvég származású Marianne Ihlen 1960-ban egy görög szigeten találkozott. Marianne lett Cohen számos későbbi dalának, köztük a Birds on Wire és a Hey, That's No Way to Say Goodbye ihletője. Ihlen 82 évesen leukémiában halt meg 2016-ban. A leveleket családja bocsátotta árverésre. A vásárlók nevét nem közölték. Az árverésen 81 250 dollárért (23 millió forintért) kelt el egy 15-16. századi olasz bronz csengő, amely a görögországi Ídra szigetén abban a házban lógott, ahol Cohen és Marianne együtt laktak.