Június 16-án 20-23 óra között ismét lesz Sláger Téma és Sláger Téma Extra a Sláger FM-en Törőcsik Franciskával, Kivágó Arnolddal, Litóval és Szarka Tamással, valamint a házigazda Kalmár Tiborral, és a legnagyobb slágerekkel, változatosan.

Törőcsik Franciska, színésznő

Törőcsik Franciska vérében egyszerre pezseg a jazz és a popzene, a történelmi korok zsánerét tökéletesen megformáló színművész, de ugyanúgy helytáll a musicalek, operettek világában is, mint a prózai, drámai művekben.

A színésznő a Sláger Témá-ban első nagylemezének, a Don't stop the music művészi motivációiról is mesél.

De szó esik majd színpadi karrierjének talán eddigi legfontosabb mérföldkőjéről is.

Az 1945 Berlinjében játszódó Anonyma – Nő a háborúban monodrámában egy olyan nőt alakít, akit a Vörös Hadsereg katonái többször is megerőszakoltak. Hogy a második világháború borzalmai mennyire hatnak a jelenkor generációnak mindennapjaira is, illetve, hogy ezek feldolgozásában mennyire segíthet a hasonló színdarabok által felszínre törő kibeszélnivaló, arról is vall Törőcsik Franciska.

Törőcsik FranciskaForrás: Origo

Ahogy azt is kifejti, mennyire kell ezeket a korokat figyelmeztetésként megélnünk a jelenkorban, hogy soha többé ne történhessen hasonló borzalom a mi világunkban.

Beszél majd mozis karrierjének legemlékezetesebb filmjeiről, mint például az őt a történelmi zsánerekbe helyező Aurora Borealis – Északi fény-ről és a Budapest Noir-ról.

Titkokat is elárul a készülőfélben lévő magyar sci-fi-ről is. A Noel Péter rendezte 129-ben a szinkronszínészként is kiváló kollégái, Kálloy Molnár Péter, Pikali Gerda és Szabó Sipos Barnabás lesznek a főszereplőtársai.

Törőcsik Franciska egyéb jövőbeni film- és tévészerepeiről is említést tett, így például A mi kis falunk sorozatban felbukkanó karakterének lehetséges további sorsáról, valamint egy előkészületben lévő külföldi filmszerepéről is szót ejt majd.

Kivágó Arnold, világbajnok kiképző

A Sláger Téma második órájában, 21 órától a világbajnok kiképző, Kivágó Arnold lesz a vendég. A világbajnok kutyakiképzőt elkíséri Lito is. A májusban világkupa-győzelemmel visszavonuló, hétesztendős belga juhászkutya engedelmességből nemcsak a világversenyeken, hanem itt,

a Sláger FM stúdiójában is vizsgázik majd,

hiszen vasárnap este kiderül, képes-e egyetlen parancsszóra ugatni, vagy éppen elnémulni.

Kivágó ArnoldForrás: Origo

Kivágó Arnold Lito utáni kutyakiképzői tervei mellett beszél majd a felelős állattartásról is. Hiszen kutyát venni, örökbe fogadni könnyű lépés, de egész életüket szebbé tenni, örökre gondoskodni róluk, már annál nehezebb, felelősségteljes kötelesség.

Szarka Tamás, Kossuth-díjas zenész

22 órától pedig, a Sláger Téma Extra adásában a Kossuth-díjas Szarka Tamással készült interjú hallgatható meg újra.

Szarka TamásForrás: Origo

Aki elmondja, páratlan karrierjét, világlátását, a történelemhez való hozzáállását annak is köszönheti-e, hogy felvidéki magyarként, és nem anyaországiként látta meg a napvilágot. A Kossuth-díjas zenész beszél majd a világhírű Ghymes együttes mellett szólókarrierjéről, a nemrégiben megjelent új albumáról, a Sósósó-ról is.

Szó esik majd költészetének táltoskultuszból táplálkozó mondanivalójáról és Szarka Tamás műfajnemesítő mivoltáról is. Hiszen a Benyovszky és Dózsa révén megalkotta a tánckrónika műfaját, de Éden földön címmel zenés fantasyt is jegyez, utóbbi

a mai napig látható a Nemzeti Színházban.

Hogy Szarka Tamás legújabb lemezén, a Sósósó-n miért írt saját haláláról egy dalt, azt is kiderül a Sláger Téma Extrá-ból.