Minden gyereket lufival és vattacukorral várnak Sopronban

VOLT Fesztivál
Fotó: Bodorkós Máté
Vágólapra másolva!
A VOLT idén egy halom programmal készül a gyerekes családoknak is. Lesz fesztivál túra, pompom party, mesejátékok, különféle kézműves műhelyek, sőt, gyerek tehetségkutató is. 12 éves kor alatt egyetlen belépő a rajz.
Vágólapra másolva!

2019-től még nagyobb hangsúlyt fektetnek a VOLT Fesztivál szervezői a gyerekes családok szórakoztatására. Egy halom programmal készülnek kizárólag a gyerekeket megcélozva. 12 éves kor alatt a belépő ára egyetlen, a fesztiválról szóló rajz vagy festmény. Ezeket a közönségszolgálatnál tudnak karszalagra váltani a gyerekek, akiket

lufival és vattacukorral üdvözölnek.

Rengeteg gyerekes programm lesz idén: szombaton például egy fesztivál túrán mutatják meg a szervezők, milyen is a VOLT beülről: lehull a lepel arról, mi van a sztárok uralta nagyszínpadon és mögötte, milyen járgányokkal építik fel ezt a világot, és hogyan kommunikálnak egymással a szervezők ekkora területen. Aki szeretne mindennek a tudásnak a birtokában lenni, az ezen a linken regisztrálhat a Fesztivál túrára.

Forrás: Hölvényi Kristóf

Az igazi buli élménybe is belekóstolhatnak a gyerekek, mert szombaton családi Pompom party lesz, ahová a családokat vájrák. A Kezes-lábas játszóházban például eszement eszközökkel, kézzel-lábbal készülnek a legkülönfélébb művek, a Kockavadászoknál Lego kiállítás, rajz-és építő verseny várja a gyerekeket, a HangolÓranál pedig mindenféle hangszert lehet kipróbálni.

Forrás: Fotó: Bodorkós Máté

Külön a gyerekekhez szólnak majd az Aranyszamár Bábszínház látványos és tanulságos előadásai is, ahogy a Világjáró marionettek című, sokszorosan díjnyertes, világjáró, egyszemélyes produkció és a Trillmanók is, akik közös játékra és zenélésre invitálnak mindenkit a Ligetben. Ha valaki szívesen fel is lépne a világot jelentő deszkákra, az most megmutathatja magáta VOLT tehetségkutatóján. A Liget színpadon szombat délután mindenki bemutathatja,

milyen ügyesen táncol, énekel, zenél vagy éppen milyen tehetséges szavaló.

A produkciókat szakmai zsűri is pontozza.

Forrás: Bodorkós Máté

A Játszóház Projektnél társasjátékok garmadájával várják a játszani vágyó gyerekeket, de ki lehet ott próbálni, milyen mamutra vadászni, a gyerekek lehetnek seriffek a vadnyugaton, megmenthetik a világot a pusztulástól, vagy óriás szörnyek bőrébe bújhatnak. Az alkotókedvűek a KACS Műhelyben készíthetik el saját akváriumukat csodálatos vízi lényekkel, majd a textil bábokat életre is kelthetik saját meséjükben. A Játszóház Projekt és a KACS Műhely a fesztivál ideje alatt végig nyitva lesz.