Ezen a hétvégén bezárulnak a Generali Gyerek Sziget kapui, de még június 22-23-án mindenki jól megmártózhat a mesék, a játékok és a kalandok birodalmában. A záró hétvégén fellép a Rutkai Bori Band és a Kiskalász, lesz Minimax fesztivál és az összes kedves helyszín is várja a gyerekeket és az egész családot egy utolsó, ingyenes nagyjátékra.

A következő lesz az idei Gyerek Sziget utolsó hétvégéje. A Generali Nagyszínpadon Rutkai Bori és bandája zenélnek szombaton, utánuk pedig az Aranyszamár Bábszínház varázsolja a színpadra Pom Pom-ot és barátait. Vasárnap a záróshow-ról a Minimax fesztivál gondoskodik: lesz Kicsi Gesztenye Klub, fellép az Apacuka, a Mintapinty, Bíró Eszter és az Alma együttes is.

10 éve okoznak örömöt a családoknak

Ráadást kell adniuk a születésnapi koncertből, mert pillanatok alatt elfogytak a jegyek, amikor meghirdették az elsőt. Március 26-án lesz a ráadás az Akváriumban. Tíz éve okoznak óriási örömöt zenéjükkel a gyerekeknek, de nem feledkeznek meg a szülőkről, nagyszülőkről sem. Az Apacuka zenekar célja, hogy koncertjeiken az első sortól az utolsóig mindenki megmozduljon, és ez sikerülni is szokott.

A Vadonleső program interaktív természetismereti játékával tanítja meg a gyerekeknek, mit érdemes tudniuk a vadon élő védett állatok és növények megőrzéséről, de az év emlőséről, a titokzatos hiúzról is sok érdekesség kiderül. A Gyerek Paradicsom az NKM támogatásával helyszínen a Vadonlesőn túl a Magtól magig programon tanulhatnak még a kicsik a környezetükről, arról, hogy miért is jó, ha ilyen sokféle növény van, és miért kell megőriznünk őket. A rengeteg tudás mellett pedig a Vakáció játékgyárból saját maguk által készített kincseket is hazavihetnek: gyurmasütit gyúrhatnak, játékká változtathatják a tojástartót, a WC gurigát, sőt a krumplit is.

Forrás: Gyerek Sziget/Facebook

A Kézműves Palotában ezen a hétvégén többek közt a habkarton építészetet lehet kipróbálni, de a Cserkésztábor is várja még az alkotni vágyókat. Szintén a táborban tör ki a számháború, végig lehet menni az akadálypályán és a gyereket kedvenc meseszereplőiknek is segíthetnek a Meseerdőben.Kukutyinba is el lehet utazni a Hajógyári-szigeten: itt régi mesterségekkel lehet megismerkedni és segíteni a takácsnak, a csizmadiának és a többi mesternek, hogy megtalálja a szélvihar által elhordott cégérét. A Történelmi Játszótér Azok a 80-as évek / Rendszerváltósdi játéka időgépként repít vissza 30 évvel korábbra, ahol egy szórakoztató, családi társas vetélkedő formájában mindenki felidézheti, milyen volt, amikor sms és chat üzenetek helyett a gyerekek cédulákkal üzentek a szüleiknek és külföldi nyaralás híján csak a közeli játszótérre kirándult a család. Lesz úttörőgombóc, korabeli pénzek és korabeli ajándékok is.

A kis szakácsoknak a Kerek Perec a Nők Lapja Gyerek támogatásával sátornál a helyük, ahol kipróbálhatják milyen konyhatündérként egy étteremben tevékenykedni. Itt bárki lehet látványos tortákat faragó cukrász, séf vagy pincér. Lesz Foci-sziget és Bringás Kalandpark is. Amíg a gyerekek játszanak, a szülők ezen a hétvégéjén utoljára vehetik igénybe a Generali Szűrőbusz ingyenes vizsgálatait is.