Június 23-án 20 órától Muri Enikő és Szabó László lesznek Kalmár Tibor vendégei a Sláger Témában.

Muri Enikő karrierjében a Szomorú nyárból végül csodálatos évek lettek. A színész-énekesnő beszél majd a kezdeti elutasításokról, ahogy az is kiderül a vasárnapi adásból, ki az, aki minden nehézség ellenére a folytatásra ösztönözte. Aminek köszönhetően aztán megjelenhetett első nagylemeze, az Enciklopédia, rajta olyan slágerekkel, mint a Késő már vagy a Botladozva. Muri Enikő zenei karrierjében szintet, sőt, lassan dimenziót váltott azóta, hiszen a Sugarloaf együttes énekesnőjeként éppen a világűrt készül meghódítani.

Muri Enikő és Kalmár TiborForrás: Origo

A Sláger Témában elsők között meséli el, nemrégiben megjelent, Szputnyik című nagylemezüket szó szerint világkörüli pályára állítanák, így már fel is vették a kapcsolatot az orosz- és az amerikai űrhajózási hivatalokkal. A galaktikus tervek mellett már javában készül a szeptember közepén a Budapest Arénában jubiláló Rómeó és Júlia musicalre, amelyben ifjú kora ellenére már Capuletné szerepét bízták rá. Muri Enikő az Operettszínházból való eljöveteléről, és Kerényi Miklós Gáborral való viszonyáról is vall a műsorban.

Szabó László és Kalmár TiborForrás: Origo

A Sláger Téma második órájában, 21 órától a Magyar Sakkszövetség újonnan megválasztott elnöke, Szabó László lesz a vendég. Aki előbb a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökeként beavat minket a jövő évi tokiói paralimpia előkészületeibe, így még egy éremesélylatolgatásba is belebocsátkozik. Szó lesz majd a parasportok itthoni helyzetéről, a mind jobb feltételeket biztosító, egyre gyakoribb akadálymentesített sportlétesítményekről. A Magyar Sakkszövetség frissen megválasztott elnökeként betekintést enged a stílszerűen 64 pontból álló tervébe, aminek feketén-fehéren a legfontosabb célja, a magyar sakkot újból a világ élvonalába juttatni, így például elnyerni a 2024-es Sakkolimpia budapesti rendezési jogát. Ebben természetesen a korábbi idők nagy ikonjai, így Polgár Judit is a segítségére lehetnek. a Magyar Teátrumi Társaság főtitkárjaként, a Nemzeti Színház kommunikációs tanácsadójaként pedig a honi színházi világban zajló pozitív változásokról és a nemzeti teátrum következő évadjának bemutatóiról is beszámol.

Závodi Gábor és Kalmár TiborForrás: Origo

22 órától pedig, a Sláger Téma Extra adásában az Erkel-díjas Závodi Gáborral készült interjút hallgathatjuk meg újra. Demjén Ferenc, Koncz Zsuzsa és Rúzsa Magdi. Három igazi korszakos zseni, nagyban eltérő karrier és zenei stílus, mégis egy valami, pontosabb egy valaki közös bennük: Závodi Gábor. Az Erkel Ferenc-díjas zeneszerző beszél majd három évtizede tartó zenekarvezetői, zenei produceri énjéről, amelynek révén az előzőekben felsorolt slágergyárosok is megannyi fantasztikus nagylemezt, koncertturnét köszönhetnek Závodi Gábornak. Hogy a három nagyszerű előadó közül melyik kettővel folytatja továbbra is, illetve, hogy kivel szakított az év elején, kiderül a Sláger Téma Extrából. Závodi Gábor saját stúdiójában a komplett magyar könnyűzenei élet megfordult az elmúlt években. Így hangmérnökként olyan zenekarok, előadók lemezei fűződnek a nevéhez, mint az LGT, Balázs Fecó, a Bon Bon, Sasvári Sándor, a TNT vagy éppen Cserháti Zsuzsa. Zeneszerzőként Demjén Ferenc, Koncz Zsuzsa és Rúzsa Magdi mellett dolgozott még többek között Zsédával, Tóth Verával és Zoránnal is. Neki köszönhetjük a legendás Csinibaba film slágerjeit, sőt, azon az albumon az Élj vele boldogan sláger révén újra hallatta a hangját. Ahogy egykoron a MEX együttes frontembereként is. Hogy tervez-e hasonlót, akár egy szerzői lemezzel, vagy amilyen az öt évvel ezelőtti 50 hang szuperkoncert volt, illetve, hogy mostanában miért is egy musical vagy balett megzenésítésén gondolkozik, kiderül az adásból.

2019. június 23-án 20-23 óra között tehát ismét Sláger Téma és Sláger Téma Extra, a Sláger FM-en Muri Enikővel, Szabó Lászlóval és Závodi Gáborral, valamint a házigazda Kalmár Tiborral, és a legnagyobb slágerekkel, változatosan.