Meghalt Dave Bartholomew

Dave Bartholomew
NEW ORLEANS, LA - MAY 01: Dave Bartholomew performs at the 2011 New Orleans Jazz & Heritage Festival presented by Shell at the Fair Grounds Race Course on May 1, 2011 in New Orleans, Louisiana. (Photo by Douglas Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A New Orleans-i zenészóriás 100 és fél éves volt. A fia szerint eljött az ideje, a teste felmondta a szolgálatot. 
Vágólapra másolva!

Vasárnap meghalt a világhírű zenész, Dave Bartholomew. A New Orleans-i trombitás és zeneszerző fél évvel ezelőtt töltötte be a százat. Fia azt mondta, apja teste egyszerűen felmondta a szolgálatot, eljött az ideje. Bartholomew egyébként egy New Orleans-i kórházban halt meg.

Dave Bartholomew 2011-ben Forrás: Getty Images/Douglas Mason

Bartholomew amellett, hogy beválasztották a Songwriters Hall of Fame-be, tagja volt a Rock and Roll Hall of Fame-nek is. A zenészóriás alapvetően trombitás volt, de az évtizedek alatt rengeteg mindent csinált a zenén belül. Többek között

ismert pályatársaknak írt örökzöldeket, zenélt, zenekart vezetett, de zenei producer is volt.

Ha valaki New Orleansban zenélt, akkor így vagy úgy találkozott vele. Vagy együtt zenéltek, vagy Bartholomew készítette el a lemezét.

Bartholomew írta Fats Dominónak a híres Ain't That a Shame című dalt. A trombitás több zenei stílusban is alkotott: a rhythm and blues, a big band zene, a swing, a rock and roll, a Dixieland mind hazai pályának számítottak nála.