Az új helyszínen is hatalmas siker volt az idei Telekom VOLT Fesztivál

VOLT Fesztivál 2019
Photo: László Mudra http://www.mudralaszlo.hu - Rockstar Photographers
Vágólapra másolva!
Vasárnap hajnalban ért véget az idei Telekom VOLT Fesztivál. Magyarország egyik legnagyobb múltú turisztikai eseményére idén 143 ezren látogattak el Sopronba.
Vágólapra másolva!

143 ezer látogatója volt az idei, sorban a 27. VOLT Fesztiválnak. Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál alapítója azt mondta, „a közönség és a fellépőink visszajelzése alapján úgy látjuk:

A nyitónapi nézőcsúcs megmutatta, hogy 40.000 vendéget is kényelmesen képes fogadni és ellátni a terület. A VOLT után az idei tapasztalatok alapján természetesen szükséges további fejlesztés a helyszínen, azonban nagy öröm számunkra, hogy elsőre jól vizsgázott a VOLT új területe, amely nagyobb, komfortosabb és jóval biztonságosabb a korábbinál. Az új helyszín arra vonatkozóan is biztosítékot jelent, hogy legalább 10 évre előre tervezni lehessen Sopronban az eseménnyel.” Lobenwein Norbertet mi is megkérdeztük az új helyszínről még a fesztivál ideje alatt:

A legtöbben a rockos nyitónapra voltak kíváncsiak, amikor a Papa Roach és a Slipknot mellett a Cypress Hill is fellépett. Egyébként a headlinerek mindegyike Slash, a Black Eyed Peas és Parov Stelar is nagy sikernek bizonyultak, de ugyancsak tízezrek voltak kíváncsiak a Halott Pénz 15 éves, jubileumi bulijára, amelyből az év végére film is készül.

Forró képekkel búcsúzunk az idei VOLT Fesztiváltól

Rúzsa Magdi, a Parov Stelar és a Halott Pénz is felléptek a zárónapon.

Újabb szoborszékekkel gyarapodott a Sopron – a Csillagok Városa elnevezésű projekt. Idén Németh Annától, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettesétől a Slipknot és a Halott Pénz kapott ajándékba egy-egy műalkotást, amelyek a következő hónapokban Sopron belvárosában lesznek felállítva.

A boldogság forrása - 3 jó hely Sopronban

Sopron önmagában olyan, mint valami mesebeli hely, gyermekkori álmaink megelevenedett színes-illatos elvarázsolt világa, amit ha csak egyszer keresünk fel az életben, már azzal bűnt követünk el. Hiszen újra és újra felfedezésre érdemes. Egyszer kóstolunk bele ebbe a miliőbe, egyszer bóklászunk, szerelmesen kézenfogva a Várkerületben, fagylaltozunk a Széchenyi téren és tudjuk, hogy ez a hely soha többé nem enged el.

Négy napra teljesen megtelt Sopron és környéke. Az utcákon, tereken, éttermekben, kávézókban a megszokottnál jóval többen fordultak meg, a szálláshelyek pedig többszörös áron keltek el. A VOLT turisztikai jelentőségét mutatja, hogy szabad szobát Sopron környékén se lehetett már találni. A VOLT minden évben fontosnak tartja, hogy a vendégei figyelmét egy-egy kiválasztott ügyre irányítsa. Tavaly az autizmus volt a fő téma, idén pedig a Média Unió kampányához kapcsolódva a tanárok megbecsülése, illetve a 30 éve Sopronpusztán megrendezett Páneurópai Piknik. A VOLT egyik jelképének számít Ef Zámbó István Trabantja, amelyet a rendszerváltás huszadik évfordulóján a VOLT-on készített a művész. Idén, a harmincadik évfordulón egy újabb Trabant alakult át Ef Zámbó keze alatt, amely a nyáron több fesztiválon bemutatkozik majd.

Fülöp Zoltán, a Telekom VOLT Fesztivál másik főszervezője azt mondta, „büszkék vagyunk arra, hogy a VOLT egyre inkább családi eseménynek számít. Sopronból ezernél is többen érkeztek hozzánk biciklivel, és

A gyerekeknek a belépőért egy olyan rajzzal kellett fizetniük, amelyet a VOLT inspirált. Négy nap alatt közel 500 rajzot kaptunk, ezek jó része a VOLT oldalán is megnézhető.” A Telekom VOLT Fesztivál a kezdetek óta törekszik arra, hogy ne lehessen besorolni a hagyományos zenei fesztiválok közé. Ezt a célt szolgálta idén a számtalan művészeti alkotás, amelyekkel a helyszínen lehetett találkozni. Jelen volt a Láthatatlan Kiállítás, ahol egy sötét konténerben vakok segítségével lehetett tájékozódni. Krasznai János fotóművész mozgó műtermében fekete-fehérben örökítette meg az ezerarcú fesztiválozókat.

Nagy büszkeség a szervezők számára, hogy a helyszíni véradó állomáson minden eddiginél többen adtak vért, és

ismét országos rekord született.

A VOLT vendégei egy magyar nagyváros vérellátásnak megfelelő mennyiségben adtak vért.