Az új helyszínen is hatalmas siker volt az idei Telekom VOLT Fesztivál

2019.06.30. 13:09

Vasárnap hajnalban ért véget az idei Telekom VOLT Fesztivál. Magyarország egyik legnagyobb múltú turisztikai eseményére idén 143 ezren látogattak el Sopronba.

143 ezer látogatója volt az idei, sorban a 27. VOLT Fesztiválnak. Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál alapítója azt mondta, „a közönség és a fellépőink visszajelzése alapján úgy látjuk: sikerrel debütált az új helyszín.  A nyitónapi nézőcsúcs megmutatta, hogy 40.000 vendéget is kényelmesen képes fogadni és ellátni a terület. A VOLT után az idei tapasztalatok alapján természetesen szükséges további fejlesztés a helyszínen, azonban nagy öröm számunkra, hogy elsőre jól vizsgázott a VOLT új területe, amely nagyobb, komfortosabb és jóval biztonságosabb a korábbinál. Az új helyszín arra vonatkozóan is biztosítékot jelent, hogy legalább 10 évre előre tervezni lehessen Sopronban az eseménnyel.” Lobenwein Norbertet mi is megkérdeztük az új helyszínről még a fesztivál ideje alatt:

A legtöbben a rockos nyitónapra voltak kíváncsiak, amikor a Papa Roach és a Slipknot mellett a Cypress Hill is fellépett. Egyébként a headlinerek mindegyike Slash, a Black Eyed Peas és Parov Stelar is nagy sikernek bizonyultak, de ugyancsak tízezrek voltak kíváncsiak a Halott Pénz 15 éves, jubileumi bulijára, amelyből az év végére film is készül.

Forró képekkel búcsúzunk az idei VOLT Fesztiváltól

Rúzsa Magdi, a Parov Stelar és a Halott Pénz is felléptek a zárónapon.

Újabb szoborszékekkel gyarapodott a Sopron – a Csillagok Városa elnevezésű projekt. Idén Németh Annától, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettesétől a Slipknot és a Halott Pénz kapott ajándékba egy-egy műalkotást, amelyek a következő hónapokban Sopron belvárosában lesznek felállítva.

A boldogság forrása - 3 jó hely Sopronban

Sopron önmagában olyan, mint valami mesebeli hely, gyermekkori álmaink megelevenedett színes-illatos elvarázsolt világa, amit ha csak egyszer keresünk fel az életben, már azzal bűnt követünk el. Hiszen újra és újra felfedezésre érdemes. Egyszer kóstolunk bele ebbe a miliőbe, egyszer bóklászunk, szerelmesen kézenfogva a Várkerületben, fagylaltozunk a Széchenyi téren és tudjuk, hogy ez a hely soha többé nem enged el.

Négy napra teljesen megtelt Sopron és környéke. Az utcákon, tereken, éttermekben, kávézókban a megszokottnál jóval többen fordultak meg, a szálláshelyek pedig többszörös áron keltek el. A VOLT turisztikai jelentőségét mutatja, hogy szabad szobát Sopron környékén se lehetett már találni. A VOLT minden évben fontosnak tartja, hogy a vendégei figyelmét egy-egy kiválasztott ügyre irányítsa. Tavaly az autizmus volt a fő téma, idén pedig a Média Unió kampányához kapcsolódva a tanárok megbecsülése, illetve a 30 éve Sopronpusztán megrendezett Páneurópai Piknik. A VOLT egyik jelképének számít Ef Zámbó István Trabantja, amelyet a rendszerváltás huszadik évfordulóján a VOLT-on készített a művész. Idén, a harmincadik évfordulón egy újabb Trabant alakult át Ef Zámbó keze alatt, amely a nyáron több fesztiválon bemutatkozik majd.

Fülöp Zoltán, a Telekom VOLT Fesztivál másik főszervezője azt mondta, „büszkék vagyunk arra, hogy a VOLT egyre inkább családi eseménynek számít. Sopronból ezernél is többen érkeztek hozzánk biciklivel, és feltűnően sokan hozták magukkal a gyerekeiket is.  A gyerekeknek a belépőért egy olyan rajzzal kellett fizetniük, amelyet a VOLT inspirált. Négy nap alatt közel 500 rajzot kaptunk, ezek jó része a VOLT oldalán is megnézhető.” A Telekom VOLT Fesztivál a kezdetek óta törekszik arra, hogy ne lehessen besorolni a hagyományos zenei fesztiválok közé. Ezt a célt szolgálta idén a számtalan művészeti alkotás, amelyekkel a helyszínen lehetett találkozni. Jelen volt a Láthatatlan Kiállítás, ahol egy sötét konténerben vakok segítségével lehetett tájékozódni. Krasznai János fotóművész mozgó műtermében fekete-fehérben örökítette meg az ezerarcú fesztiválozókat.

Nagy büszkeség a szervezők számára, hogy a helyszíni véradó állomáson minden eddiginél többen adtak vért, és ismét országos rekord született.  A VOLT vendégei egy magyar nagyváros vérellátásnak megfelelő mennyiségben adtak vért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK