Vérkomolyan vett hülyéskedés a VOLT-on

Kelemen kabátban
VOLT Fesztivál 2019
Vágólapra másolva!
Szombat estére a Kelemen kabátban koncertjét választottam, ezzel lett teljes a változatos zenei repertoár, amit a VOLT Fesztiválra terveztem. Deák Bill, Cypress Hill, Tankcsapda, Szalonna és bandája után egy olyan magyar csapat következett, amelyik vérkomolyan veszi a hülyéskedést.
Vágólapra másolva!

A Kelemen kabátban az a fajta együttes, amelynek a koncertjei kifejezetten csajozós események. Nem állítom, hogy főként lányok rajonganak az együttesért, az azonban biztos, hogy egy Kelemen Kabátban koncerten sok hölgy jelenik majd meg. A VOLT Fesztivál sem volt kivétel ez alól a szabály alól: szombat este hömpölyögtek a Borfalu környékén a csinos nők.

Forrás: Rockstar Photographers

A jól ismert Bisztró dal és a Nyári gyerekek láthatóan elnyerték a közönség tetszését. Az emberek a könnyen táncolható és bulizásra alkalmas zene miatt jöttek a Sopron színpadhoz, amit egy korábbi beszámolómban ötöslottó színpadként azonosítottam. Érzésem szerint azt kapták, amit vártak:

minőségi popzenét, és az ivásról és csajozásról szóló dalszövegeket.

Az együttes frontembere, Horváth Boldizsár gyakorlottan vonta be a közönséget a produkcióba. A jó koncertélmény egyik feltétele, hogy az előadó kommunikáljon a közönséggel, ebben a tekintetben sem volt semmi kivetnivaló a pordukcióban. A dalokat felkonferálta, mondhatni kontextusba helyezte némi magyarázattal.

Forrás: Rockstar Photographers

Nagyon értékelem, ha egy előadó fizikailag is mindent belead a produkcióba. A Kelemen kabátban ebből a szempontból is kifogástalan, egy igazi fitnesz együttes. A két énekes az egész előadást végig ugrálta és táncolta, nem csak a zenei tehetségükről, hanem a fizikai kondíciójukról is számot adva. A mozgásba jó érzékkel vonták be a fesztivál közönségét is, megtáncoltatva mindenkit, aki a Borfalu környékére jött zenét hallgatni.

Forrás: Rockstar Photographers

Az együttes nem csak a hangulatteremtésben jó,

hanem zeneileg is professzionális. A zenekar hangszeres tagjai éppúgy, mint az énekesek, minden elismerést megérdemelnek. M-Papa, a zenekar verselő rappere minden dalba beletesz valami plusz értéket, valami sajátot.

A Bisztró dal korábban szélsőséges véleményeket gerjesztett, míg vitathatatlan közönségsikert aratott, a kritikusok egy része csúnyán lehúzta. Viszont a piac alapigazsága, hogy amelyik terméket megveszik, az egy jó termék, a fogyasztók racionális lények, tudják mi a jó nekik. A dalt pedig megvették, a közönség mondhatni a fülével szavazott,

a kétmilliónál is több megtekintés a videó megosztón önmagáért beszél.

Azonban az kétségtelen tény, hogy a Bisztró dal, a hozzá készített klippel együtt igazi élmény. A dal egymagában is elmegy koncerten, de a vizuális élménnyel válik teljessé.

Forrás: Rockstar Photographers

A Fainul a buli című számot eddig nem ismertem, picit meg is lepődtem a hangzásán.

A szabolcsi falunapok hangulatát idézte fel, amit az ember csak szégyenkezve, titokban szokott beismerni és legbelül élvezni. A fesztiválhelyszínek azonban a Földtányér azon pontjai, ahol mindent lehet, akár mulatósra is táncolni. Ami a VOLT-on történik az ott is marad, később senkinek nem szabad azzal szívni a vérét, hogy mulatósra bulizott.

Szombat este is jól döntöttem, amikor a Kelemen kabátban koncertet választottam. Velem együtt még rengeteg ember döntött így, és ennyi ember nem tévedhet. A főszínpadon a Parov Stelar játszott ugyan ebben az időpontban, azonban őket már többszőr láttam az elmúlt időszakban és várhatóan fogom is még sokszor.

Forrás: Rockstar Photographers

Bár ez már korábbi ajánlóimban is leírtam, de a Borfalu környéke a fesztivál leghangulatosabb helyszíne volt, csupán a talajjal kellene valamit kezdeni, hogy ne verődjön fel a por olyan gyorsan. De igazából a por is a tűrhető határon belül volt. A lampionok kellő diszkrécióval világították meg a fák közötti elhelyezett padokat, ahol kellemesen lehetett borozni, a

Sopron színpadon pedig mindig valami tisztességes zenei produkció jelent meg esténként.

Számomra a Deledap mellett a Kelemen kabátban volt a fesztivál egyik kellemes meglepetése. Ismertem néhány dalukat, de koncertjükre még nem jutottam el, most megtörtént ez is. Ha újra csinálnám, újra ezt tenném.