Vágólapra másolva!
Keddtől szombatig tart az idei Armel Operafesztivál, amelyen öt produkciót – ősbemutatót és klasszikusokat is – láthat a közönség budapesti és bécsi helyszíneken.
Vágólapra másolva!

A fesztivál nyitónapján a Müpában az Izlandi Operaház Testvérek című előadása lesz látható, míg másnap az Egy eltűnt férfi naplója című kortárs belga produkció bemutatója lesz ugyanott - írja tudósításában az MTI.

Budapesten még sohasem vendégszerepelt izlandi opera-előadás Forrás: Facebook

Az Armel Operafesztivál két magyarországi előadást mutat be Bécsben. Mozart Figaro házassága című művét tekinthetik meg az érdeklődők csütörtökön. Az előadást a Co-Opera társulatának nemzetközi operaszínpadokon is jól ismert énekesei mellett a Győri Nemzeti Színház karmestere, énekkara és zenekara közreműködésével mutatják be.

Dargay Marcell és Horváth Csaba El valahová című operájának ősbemutatóját pénteken tartják.

Az előadás a Horváth Csaba által vezetett Forte Társulat művészeivel, két operaénekes és a Metrum Ensemble közreműködésével jön létre. Koprodukciós partner a Trafó Kortárs Művészetek Háza, ahol a bécsi premier után szintén bemutatásra kerül az előadás. A fesztivál-előadásokra belépőjeggyel rendelkező nézők ingyenes operabusszal utazhatnak Budapestről a bécsi előadások helyszínére.

A Figaro házassága című produkciót létrehozó intézmények vezetői az együttműködést bejelentő sajtótájékoztatón Forrás: MTI/Mónus Márton

A fesztivál záróelőadása szombaton Mozart Don Giovanni című operája lesz a Müpában.

A fesztiválon a nemzetközi zsűri a legjobb előadót és a legjobb produkciót is díjazza, az eredményhirdetést vasárnap tartják a Müpában.