Váltságdíjat kértek Dér Henitől

Dér Heni 13 bombatestű magyar celeb bikiniben: galéria
Dér Heni
Vágólapra másolva!
Nem Dér Heni az első magyar ismert ember, akinek a közösségi oldala felett egy hekker átvette az irányítást, és pénzt követelt tőle.
Vágólapra másolva!

Többévnyi munkát, közel 2500 bejegyzést és 253 ezer követőt veszített el egy szempillantás alatt Dér Heni, akit a napokban pillanatok alatt tőrbe csalt egy feltehetően arab hekker. Igaz, a bűnözőnek nem volt nehéz dolga az énekesnővel,

Heni első kérésre kiadta a jelszavát az idegennek, aki kizárta a saját oldaláról, hogy aztán megzsarolja.

„Sokat adtam volna azért, hogy visszakapjam az oldalamat, komoly összeget is hajlandó lettem volna fizetni, de szerencsére nem volt erre szükség, mert alig egy nap leforgása alatt sikerült visszaszerezni a profilomat” – nyilatkozta a Borsnak Dér Heni, aki ugyan a „váltságdíjat” megúszta, azt azonban senkinek sem kívánja, amit abban az egy napban kellett átélnie.

Dér Heni Forrás: Instagram

„Egész éjszaka le sem hunytam a szememet. Nem tudtam, mitévő legyek, hisz sok-sok évnyi munka, emlék és több százezer követő veszett volna oda egy ártalmatlannak, hivatalosnak tűnő e-mail miatt, amelyre válaszolva megadtam a jelszavamat.

Pár perc elteltével már nem tudtam belépni, mert az illető azon nyomban megváltoztatta a jelszavamat, sőt még a nevemet is.

Úgyhogy mindenkinek azt javaslom: ne dőljön be a piti netes bűnözőknek, és amennyire csak lehet, védje a közösségi oldalait, fiókjait, mert sosem lehet tudni, kire és mikor csapnak le a hekkerek.” Egyébként egyetlen olyan cég sincsen, aki azt kéri, hogy e-mailben adjuk meg közösségi oldalunk vagy bankszámlánk jelszavát, minden ilyen esetben értesíteni kell a céget, amelynek a nevében megkerestek bennünket, és az intézkedni fog. Dér Heni is visszakapta közösségi oldalát, mert azonnal segítséget kért.