Meghan hercegnőnek saját rovata lehet

Windsor, 2019. május 8. Harry sussexi herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és felesége, Meghan sussexi hercegnő újszülött gyermekükkel a windsori kastélyban 2019. május 8-án. A május 6-án, 3260 gramm súllyal született fiúgyermek a hetedik a brit trónutódlási sorban. MTI/EPA/PA/Domic Lipinski
Vágólapra másolva!
Meghan Markle bekerülése az angol királyi családba egészen biztosan új korszakot nyitott. Már Kate Middleton sem volt nemesi származású, de művészettörténetből szerzett diplomát, rendkívül visszafogottan viselkedik és öltözködik. A férjével, Vilmos herceggel egy évben született és minden szempontból megfelel arra, hogy majd angol királyné legyen. Meghan Markle múltja és családja sokkal zűrösebb ennél, a viselkedése is sokkal lazább, és láthatóan élvezi és kihasználja a média rá irányuló figyelmét, ahogy ezt már színésznőként is tette.
Vágólapra másolva!

Sokáig úgy tűnt, hogy Harry herceg lesz a brit királyi család fekete báránya, számos botrányáról, kilengéseiről írtak a lapok, pedig katonai szolgálatot is teljesített és jótékonysági munkában vett részt. Miután lezárta hosszú és viharos kapcsolatát Chelsy Davyvel, egy zimbabwei milliárdos lányával, a magánéletéről keveset lehetett tudni, mígnem feltűnt az oldalán Meghan Markle amerikai sorozatszínésznő, aki néhány évvel idősebb Harrynél és elvált asszony. Sem az ő előélete, sem a családi háttere nem mondható kifogástalannak az angol királyi család szempontjából nézve, amelynek tekintélyét Károly herceg, a trónörökös és testvére, András herceg elrontott házasságai már amúgy is eléggé megtépázták. Meghan Markle apja világosító volt Hollywoodban, de már Meghan kétéves korában elvált annak jógaoktató anyjától és nem is nagyon tartotta velük a kapcsolatot.

Thomas Markle mindent megtett azért, hogy pénzt csináljon belőle, hogy lánya a figyelem középpontjába került, többször nyilatkozott róla negatív dolgokat.

Nem volt ott a hercegi esküvőn sem, a hivatalos indoklás szerint egészségügyi problémák miatt, de könnyen elképzelhető, hogy a királyi család megkérte Meghan Markle-t, hogy nem szalonképesen viselkedő apját zárja ki az életéből. Thomas Markle viszont azt a levelet is nyilvánosságra hozta, amelyben a lánya azt kéri tőle, hogy hagyja őt békén, ne keresse vele a kapcsolatot. Május elején született meg Harry herceg és Meghan hercegné első gyereke, de az elmúlt bő két hónapban nem került sor rá, hogy anyai nagyapja személyesen láthassa. Bizonyos jelek arra utalnak, hogy ezen az állapoton a gyerek szülei nem is akarnak változtatni.

Windsorban az újszülött Archibald herceggel Forrás: MTI/EPA/PA/Domic Lipinski

Miközben apja miatt kellemetlen pillanatai vannak Meghan hercegnének, a sajtó nagyon szeret vele foglalkozni, hiszen rutinosan, oldottan nyilatkozik és viselkedik a kamerák előtt. Híresztelések szerint II. Erzsébet királynő elégedetlen a menyével, mert méltóságteljesebb és visszahúzódóbb viselkedést várna el tőle. Katalin hercegné pedig egyszerűen féltékeny a nála népszerűbb sógornőjére. Míg Katalin mindent megtesz, hogy beilleszkedjen a királyi családba, addig Meghan Markle feszegeti a határokat, de ezzel szimpátiát ébreszt maga iránt. Az egyik testőre például azért mondott fel, mert Meghan hercegné nem hajlandó betartani a biztonsági szabályokat, hanem hétköznapi emberként jár-kel Londonban. Az idei wimbledoni teniszversenyen Katalint megint dicsérték ízléses ruhája miatt, viszont Meghan farmerban és pólóban jelent meg, és öltözéke miatt egyszerűen nem engedték be a királyi páholyba. Hamar kivágta magát a kellemetlen helyzetből, arra hivatkozva követelte, hogy ültessék le a VIP-szektorban, hogy Serena Williams vendége, és valóban igaz, hogy jó barátnők ők ketten. Hogy az angol királyi család tagjaként nem folytathatja színésznői karrierjét, az első pillanattól világos volt Meghan Markle számára. Most az a kérdés merült fel, hogy újságíróként dolgozhat-e.

A tekintélyes Vouge magazin kereste meg azzal az ajánlattal, hogy a lap brit és amerikai kiadásában is minden hónapban cikket írjon szerteágazó jótékonysági tevékenységéről.

Amint a Daily Mirror nyomán a Bors megírta, végleges döntés még nem született, de Meghan hercegné azt már előre jelezte, hogy képei nem jelenhetnek meg a lapban. Mindenképpen el szeretné kerülni, hogy a saját személyéről szóljon ez a jövendőbeli rovat és a Vogue őt sztárolja. Ha elvállalja is ezt a megbízást, azt kizárólag azoknak a jótékonysági kezdeményezéseknek az érdekében teszi, amelyek munkájában ő is tevékenyen részt vesz. George Clooney felesége, Amal emberi jogokkal kapcsolatos ügyekre szakosodott ügyvéd és nagyon jó személyes viszonyban van Meghan hercegnével. Ő arra biztatja barátnőjét, hogy vállalja a felkérést és személyének népszerűségét kihasználva segítsen jószolgálati ügyeket.