Babel Sound Világzenei Fesztivál lesz Balatonbogláron

Vágólapra másolva!
Kilencedik alkalommal rendezik meg a Babel Sound Világzenei Fesztivált, július 15. és 21. között ingyenes koncertekkel várnak mindenkit Balatonbogláron, közvetlenül a vízparton, a Platán Szabadstrandon.
Vágólapra másolva!

Mediterrán szerelem, heves afrikai ritmusok, elmélyült spirituálé, közel-keleti líraiság, fájdalmas balkáni szenvedély, franciás csibészség, távol-keleti misztikum és közép-európai sírva vigadás. Ezektől válik a Babel-élmény sokdimenzióssá – testi, lelki, szellemi tapasztalássá. Testi, mert magával ragad a tánc, ráadásul a különböző nemzetek saját ízeikkel is megajándékoznak, lesz például pizzasütés az olaszoknál, gözleme a törököknél, indonéz ízek, szerb grill, borkóstolók. Lelki, mert a Babel a találkozásokról szól, és mert az esti szabad örömzenélésekben mindenki részt vesz. És szellemi, mert a fesztivál hét napja alatt a kultúrsátrak interaktív programjai mesélnek különböző népek kultúrájáról, szokásairól.

Ha egy helyre engedsz sok jó zenészt, abból valami jó szokott kisülni

Hét éve kezdték, mert szerettek volna egy saját fesztivált. Az indulásnál még volt bőven jazz is a világzene mellett, de ma már leginkább csak utóbbiról szól a Babel Sound Fesztivál. A zene mellett pedig fontos szerepet kap a másik ember, a másik nemzetiség, ország kultúrája, ráadásul tökéletesen interaktív módon.

A részletes program a fesztivál honlapján található meg. Neves előadók érkeznek külföldről, például a brazil Silibrina latin jazzt hoz, a marokkói Chalaban spirituális afrikai trance-szel lép színre, a spanyol TranceUntes pedig akusztikus hangszerekkel varázsol pszichedelikus goát. Itt lesz a szépséges énekesnő, Tula Ben Ari Izraelből, az olasz Maria Mazotta hangjával hatol a lélek mélyebb rétegeibe.

A holland Bandgladesh saját buboréksátrában teremti meg az anyaméh simogató otthonosságát éjszakai előadásán. A fesztivál egyik sztárfellépője minden bizonnyal a Transglobal World Music Chart 5. helyezettje, a bolgár Belonoga lesz. A magyar együttesek közül koncertet ad majd többek között a Meszecsinka, a Napfonat, az Attacca és a Bordó Sárkány.

Forrás: Babel Sound

A fesztiválon az Évkerék Társulat interaktív mesejátékokkal gondoskodik a gyerekek szórakozásáról minden nap, de a kézműves foglalkozások és külön nekik szóló zenei programok is hatalmas élményt jelenthetnek a kicsiknek.