Hiába tudja, hogy a szabadság csak egy illúzió, egy érzés, mégis mindig mindent ennek az érzésnek rendelt alá. A szabadság szülte Iggy Pop új lemezét.

Jövő heti Budapest Parkos koncertje elé Iggy Pop új lemezt ad ki. Három év kihagyás után idén, szeptember 6-án egy vadonatúj szólóanyagot jelentet meg Free címmel. Legutóbbi, Post Pop Depression című lemeze jól sikerült. Ugyanis az akkor 68 éves Iggy Pop korábban még sosem ért el ilyen magas helyezést az amerikai és a brit albumeladási listákon. Így talán magasabbak is az elvárások, de Iggy Pop szerint ez az anyag teljesen más lesz mint bármi, amit korábban tőle hallhatunk.

Iggy Pop július 24-én lép fel BudapestenForrás: AFP/2018 Getty Images/Neilson Barnard

Az új lemezről azt mondta, „ezen az albumon más szerzők mondandóját tolmácsolom, én csak a hangomat kölcsönzöm a gondolataiknak. A Post Pop Depression turnéi után biztos voltam benne, hogy sikerült megszabadulnom az egész addigi életemet és karrieremet beárnyékoló, krónikus önbizalomhiánytól és bizonytalanságtól. Viszont ahelyett, hogy örültem volna ennek, üresnek és kimerültnek éreztem magam. Csak el akartam bújni a napszemüvegem mögé, hátat fordítani mindennek, és továbbállni – szabad akartam lenni. Tudom, hogy a szabadság csak egy illúzió, egy érzés, de mindig mindent ennek az érzésnek rendeltem alá. Így született ez az album is: egyszerűen csak hagytam, hogy megtörténjen.”