Több mint 100 ezren buliztak a debreceni Nagyerdőben

2019.07.22. 11:55

114 ezren látogattak el Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseményére, a vasárnap hajnalban befejeződött debreceni 12. Campus Fesztiválra - vonta meg az idei találkozó mérlegét Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató vasárnap.

A Random Trip, Pixa, az Ivan and the Parazol, az amerikai hip-hop legenda Delinquent Habits és még számos zenés program zárta az idei Campus Fesztivált a hétvégén. A legtöbben csütörtökön Majkára, szombaton pedig a Halott Pénzre voltak kíváncsiak, nézőszámban a pénteki nap volt a csúcs, amikor a jubileumi műsorral fellépő Tankcsapda és a titokzatos fekete maszk mögé bújó norvég dj, Alan Walker lépett fel. A szombati zárónapon a késő este érkező eső sem befolyásolta a programokat: teltházas nézőtér előtt koncertezett a Road és az amerikai Limp Bizkit is. A Campus Fesztivál

114 ezres látogatói száma várakozáson felüli volt, meghaladta az egy évvel korábbit. Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató azt mondta, „évek óta azon dolgozunk, hogy olyan biztonságos, családbarát, kulturált fesztivált szervezzünk, amely valóban minden korosztályt megérint. Ehhez az idei fesztiválon jártunk a legközelebb.” Céljaik megvalósítását nagyban segítette a 11 éve kísérőrendezvényként kapcsolódó, négy országból érkező, nagyjából ezer hallgató részvételével zajló Campus Sportfesztivál és az idén debütáló, családoknak szóló Campus KID, valamint a művészeti ágakat támogató Campus ART is.

Kattintson a képre a fotógaléria megnyitásához!Fotó: Rockstar Photographers

Idén 18 programhelyszínnel készültek a szervezők, a sokszínűség, a biztonság, a komfortosság és a környezetvédelem jegyében. A legkomolyabb változás a környezetvédelmi programokat érintette.
A Nagyerdő megóvása érdekében a szervezők folyamatosan gyűjtötték és szelektálták a hulladékot. Környezetbarát tisztítószereket és környezetbarát eszközöket használtak a vizesblokkok és installációk tisztítására, valamint ügyeltek arra, hogy a keletkezett hulladék többsége lebomló anyagból készüljön. A résztvevők, beleértve a fellépő zenészeket is, újrahasznosítható repohárban kapták az italokat. Az idei Campuson természetesen továbbra is a zenéé volt a főszerep, több mint ezer zenész adott koncertet Debrecenben. A kiemelt előadók tízezres koncertjei mellett fontos karakterjegye a Campusnak, hogy a magyar zenei élet szinte teljes spektruma helyet kap a számos színpad valamelyikén. Vannak, akik alig pár év alatt jutottak el a kisebb helyszínekről a nagyszínpadokra, mint például a Margaret Island vagy a Bagossy Brothers Company, mások több év szünet után tértek idén vissza Debrecenbe: a Subscribe zenekart például hatalmas tömeg és ováció fogadta.

Hangulatos kavalkádként debütált a Békás-tó partján a nagy művészetválasztó, a Campus Art, a vidámpark területén pedig még vasárnap is tart a gyerekek és családok új kedvence, a Campus Kid. A nagyszínpad mellett a legrégebbi rendezvényhelyszín a Campuson a saját színpaddal rendelkező Debreceni Egyetemhez kötődő Egyetem tér. Minden évben ez a legszínesebb és leglátogatottabb nappali programhelyszín a fesztiválon. Az intézmény 30 standján valamennyi tudományterületből kaptak játékos ízelítőt a fesztiválozók, idén 40 színpadi program volt a négy nap alatt.

A szórakozás mellett pedig idén sem maradt el a jótékony vonal, amelyet hagyományteremtő céllal kezdeményeztek a szervezők még a tavalyi rendezvényen. A fesztivál csütörtöki hivatalos megnyitóján a VIP fogadáson 7 millió forint gyűlt össze, ezt idén a debreceni idősek és a csökkentlátók otthona kapja.

A takarítás és a bontás vasárnap hajnalban kezdődött, hogy a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen.

további tartalmak a rovatból