6 színpaddal és 120 fellépővel készül a szerdán kezdődő FEZEN Fesztivál

2019.07.24. 13:16

4 napon át 6 színpaddal és nagyjából 120 fellépővel rendezik meg a huszonharmadik Fezen fesztivált szerdától Székesfehérváron.

Szerdán kezdőik a négynapos székesfehérvári FEZEN Fesztivál, amit idén 6 színpaddal és nagyjából 120 fellépővel készülnek a szervezők. A fesztiválon többek között fellép a kétszeres Grammy-jelölt amerikai Dream Theater, Thomas Anders a Modern Talkingból, a holland Fedde Le Grand, az ausztrál Dub Fx, Ákos, a Halott Pénz, Majka, a Quimby, a Wellhello, valamint közös koncertet ad a magyar blues-rock két legendája, Hobo és Deák Bill Gyula. Állítólag a fesztiválra hetekkel ezelőtt elfogytak a diákjegyek, és már kempingjegy sem kapható. Kovács Antal főszervező korábban elmondta, hogy a korábbi évekhez képest változást jelent, hogy a szerdai beköltöző napon nem üzemelnek még a nagyszínpadok, de két sátorban külföldi produkciókkal is várják a fesztiválozókat.

Érdekes helyszín lesz a Reaktiváló, ahol sportprogramok és egészségeséletmód-tanácsadás várja a résztvevőket többek közt a Fehérvár FC labdarúgói, az Alba Fehérvár kosár- és kézilabdázói, valamint a Fehérvár AV19 jégkorongozói és a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapatainak játékosaival. Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere szerint a fesztivál a nyár egyik legjobban várt székesfehérvári könnyűzenei programja. A rendezvényt idén is a Takarodó út és az Új Váralja sor találkozásánál rendezik, ahová a helyi autóbuszok mellett idén ingyenesen igénybe vehető fesztiválbusz is közlekedik majd délután a belvárosból, hajnalban pedig vissza. A szervezők arra kérik a fesztiválra érkezőket, hogy inkább az Új Váralja sor felőli bejáratot használják, mivel a MÁV-felüljárónál torlódásokra lehet majd számítani. 

további tartalmak a rovatból