Vágólapra másolva!
Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia 2019-ben két kategóriában hirdet pályázatot fiatal írók és költők számára: pályakezdő- és elsőkötetes-kategóriában.
Vágólapra másolva!

A 2019-es projektévben összesen 16 (tizenhat) – 8 pályakezdő és 8 elsőkötetes – alkotó részesülhet jelentős szakmai és anyagi támogatásban. A KMTG a pályázat nyerteseinek egyedülálló tanulási és továbbképzési lehetőségeket kínál, tehetséggondozásban képzett oktatók irányításával műhelymunkákon vehetnek részt, korszerű önmenedzselési módszereket sajátíthatnak el.

A pályakezdő-kategóriában olyan 18 és 25 év közötti szépreményű tehetségek jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek önálló szépirodalmi kötettel, de már fel tudnak mutatni tehetségüket bizonyító írásműveket.

Orbán János Dénes, az Előretolt Helyőrség Íróakadémia vezetője Fotó: Talán Csaba

Az elsőkötetes-kategóriában olyan 18 és 30 év közötti szerzők jelentkezésére számítanak, akik úgy érzik: alkotói pályájuk kibontakozását elősegítheti az Előretolt Helyőrség Íróakadémia oktatóinak iránymutatása, szakmai tapasztalata, az Előretolt Helyőrség ifjú alkotói közösségéhez való tartozás, a pályakezdés nehézségeinek áthidalásához nyújtott szakmai, szellemi és anyagi támogatás.

A pályázat nyerteseinek a KMTG 1 évre szóló tanulmányi ösztöndíjat ítél oda: havi 120 000 (százhúszezer) Ft erejéig az elsőkötetes-kategóriában, havi 100 000 (százezer) Ft erejéig a pályakezdő-kategóriában, amivel kedvező feltételeket kíván biztosítani a magas színvonalú alkotómunkához, illetve a képzéseken való részvételhez.

Az Íróakadémia standja az Ünnepi Könyvhéten Forrás: KMTG

Amennyiben a pályázó teljesíti az Íróakadémia szakmai elvárásait, a KMTG a szerződést további 1 + 1 évre meghosszabbítja.

Az intézmény elősegíti továbbá a szerzők arra érdemes műveinek megjelentetését, író–olvasó-találkozók, fellépési lehetőségek szervezéséről és médiajelenlétről gondoskodik, valamint szakmai érdekképviseletet nyújt.

Polgár Kristóf debütkötetének dedikálása előtt az Ünnepi Könyvhéten Forrás: KMTG

A pályázatok benyújtásának határideje 2019. augusztus 4., vasárnap éjfél.

A pályázatokról és az intézményről további információkat szerezhetnek a KMTG/Előretolt Helyőrség Íróakadémia honlapjáról: itt és itt.