Az előírások megfelelő, a határértéken belüli a Sziget fesztivál zajszintje, amelyet hétfő éjjel hangpróba keretében mértek meg a Duna mindkét oldalán, a szomszédos kerületekben.

Hétfő éjjel tartották a Sziget Fesztválok esetében már jó ideje megszokott hangpróbát. A Duna mindkét oldalán, a szomszédos kerületek összesen négy helyszínén mérték a terhelést a szakértők. Az eredmények alapján kijelenthető, hogy a Sziget zajszintje idén is a a határértéken belül marad. A teszt alatt a Sziget 6-7 helyszínét is megszólaltatták egyszerre.

Millei Lajos igazságügyi szakértő zajszintet mér a 27. Sziget fesztivál kezdete előtt az óbudai Fő téren 2019. augusztus 6-án. Mellette Kádár Tamás, a Sziget főszervezője  és Kadelka Róbert hangkontrollosztály-vezetőForrás: MTI/Mónus Márton

Kádár Tamás főszervező a hangpróbán elmondta, a szabályozás szerint este 11 óráig 65, utána 55 decibel a megengedett hangerő. Azt is mondta, hogy a fesztivál ideje alatt folyamatosan öt telepített mérőállomás méri majd a zajszintet. Ha lakossági panasz érkezik valahonnan, akkor ott is mérnek majd, ha fesztivál közben esetleg azt tapasztalják, hogy a határértéken felüli a zajszint, akkor azon egyből tudnak állítani. A fesztivál szerdán kezdődik, de már nagyjából tízezer ember van kint a Szigeten.

Nézze meg az első Sziget-lakók beköltözéséről készült galériánkat, amit a lenti képre kattintva indíthat:

Kattintson a képre!Forrás: Major Kata - Rockstar Photographers