Így segíti a BKK a fesztiválozók életét

Sziget fesztivál 2019
Vágólapra másolva!
A H5-ös HÉV éjszaka is jár, valamint a Nagykörúton közlekedő járatokkal együtt napközben is sűrűbben közlekedik az idei Sziget Fesztivál ideje alatt.  Több éjszakai buszvonalára nagyobb járműveket állítanak a terhelés miatt. Mutatjuk, hogyan lehet a legegyszerűbben a fesztiválra és onnan a városba jutni. 
Vágólapra másolva!

Szerdán kezdődik az idei, sorban a 27. Sziget Fesztivál, ami egészen jövő hét keddig tart majd. Az Óbudai-sziget amúgy is a város szélén van, hétköznap sem egyszerű megközelíteni, de a fesztivál ideje alatt a BKK különböző megoldásokkal segíti a fesztiválozók életét. Például a fesztivál ideje alatt a megszokottnál

sűrűbben indul és éjjel is jár a H5-ös HÉV

és a Nagykörúton közlekedő járatok, emellett a megszokottnál nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai autóbuszvonalakon.

Munkatársaink tavalyelőtt a motorcsónakos megoldást is kipróbálták:

A szigetet rendkívüli hajójárattal is meg lehet közelíteni. A Sziget első napjain, illetve az utolsó nap pedig transzferbusz is segíti az eljutást a repülőtér és a fesztivál helyszíne között. A BKK javasolja a közösségi közlekedés használatát, amivel a fesztiválozók a lehető leggyorsabban eljuthatnak a Szigetre. Az augusztus 3-tól érvényes Sziget – Budapest CITYPASS karszalaggal ingyenesen vehető igénybe a közösségi közlekedés. Azt fontos tudni, hogy a 4-es és a 6-os villamos vonalán jelenleg

felújítási munkák miatt a villamosok rövidített útvonalon, csak a Margit híd, budai hídfő és a Corvin-negyed között járnak.

A Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő között, valamint a Corvin-negyed és a Móricz Zsigmond körtér, illetve Újbuda-központ között is villamospótló busz közlekedik. A forgalmi változás könnyebb megértését szolgáló térképes grafikáját itt lehet böngészni. A D11-es és a D12-es hajók a fesztivál ideje alatt nem kötnek ki az Óbudai-szigetnél.