Balázs Fecó pénteki, siófoki koncrtjén többek között barátja, Demjén Ferenc gyógyulásáért is énekel.

Balázs Fecó Siófokon koncertezik péntek este, hogy a Blikknek elárulta, hogy többek között barátja, Demjén Ferenc teljes gyógyulásáért is énekel. „Bízom benne, hogy Rózsi minél előbb felépül és visszatér a színpadra. A teljes gyógyulást az jelentené neki, ha újra a közönségnek zenélhetne. Tudom, hisz nekem is ez a gyógyszerem. Azt is mondhatnám, minket ez tart életben, és ezt csak az tudja, akinek vannak vagy voltak ilyesféle problémái – nyilatkozta lapunknak a zenész, és hozzátette, balatoni koncertjén Demjén Rózsi, Lerch István és Fekete Gyula felépüléséért énekel majd, de azokra is gondolni fog, akik már elmentek, Som Lajosra és Radics Bélára.”

Demjén Ferencet nem látogathatják a barátai

Már árulják a jegyeket a decemberi Demjén-koncertre, de az addigi összes fellépését lemondták. Még a közeli barátok sem beszélhetnek a lábadozó énekessel. Demjén Ferencnek tavasszal volt egy komoly csípőműtétje, és a lábadozás időszakában egy enyhe lefolyású agyérgörcse. A beavatkozás után még egy ideig altatásban is tartották az orvosai a biztos felépülés érdekében.

Balázs Fecó járt már hasonló cipőben: 24 éve volt infarktusa, 2016-ban pedig szívritmuszavarral kezelték, majd több laparoszkópos beavatkozással és három értágító hálóval hozták rendbe az érszűkületét a szívénél. Korábban volt gonjd a pajzsmirigyével is, rengeteget fogyott, ami miatt sokan aggódtak is érte.

Balázs FecóForrás: MTI/Zih Zsolt

A lapnak azt mondta, „most jól vagyok, köszönöm, bár a sok próba miatt picit megerőltető ez az időszak. Az orvosok sem engednék, hogy ennyit koncertezzek, de inkább tudomásul veszik. Azt mondják, hogy még garanciális vagyok, és próbálok is odafigyelni, hogy ezt az állapotot megtartsam. Igyekszem pihenéseket beiktatni, ilyenkor kiülök a kertembe és nézem a hegyet, játszom a kutyával és sétálunk.” Balázs Fecó Demjén Ferenc állapotáról annyit mondott, „a kórházba nem mentem be hozzá, mert nagyon szűk családi kör látogatja, én is a zenésztársaktól szoktam érdeklődni. Örömmel hallottam, hogy jobban van, javul az állapota.”