Vágólapra másolva!
Csütörtökön késő délután meghalt Boda-Szász Kriszta színművész, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház művésze - közölte a színésznő baráti körére hivatkozva a Maszol.ro portál. 
Vágólapra másolva!

Boda-Szász Kriszta Székelyudvarhelyen született 1977. június 8-án. 2003-ban végzett a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem színész szakán, és már attól az évtől szülővárosa Tomcsa Sándor Színházának tagja volt. Számtalan karakterszerep megformálója, változatos eszköztárral rendelkező művész volt, aki imádta a szakmáját.

A színművészt, kétgyermekes édesanyát nemrégiben gyomorrákkal diagnosztizálták, külföldi gyógykezelésre volt szüksége. „Én olyan ember vagyok, aki állandóan megy, keresi a jót, a szépet, a mosolygós arcokat, és aki elég könnyen átbillen a buckákon, nem keseredek bele, ha valami nem sikerül. És ezért is volt a környezetem részéről a döbbenet, hogy ha én ilyen vagyok, akkor mással, akinek tragédia van az életében, vagy nehezen veszi az akadályokat, mi kell történjen" – mondta a tavasszal betegségéről a Liget portálnak adott interjújában.

A székelyudvarhelyi művész felépülését sokan támogatták, története sokakat megérintett, megrendített. Csütörtökön késő délután 42 évesen halt meg.