A hazaszeretetet és a generációk közötti kötelékeket erősíti a Magyarország 365 fotópályázat

Magyarország 365 fotópályázat
Vágólapra másolva!
Magyarország 365 címmel országos fotópályázatot hirdet a kormány az ország értékeinek bemutatására - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán Budapesten.
Vágólapra másolva!

A fotópályázatra három kategóriában lehet pályázni:

  • táj és természet,
  • épített és tárgyi örökség,
  • városi és vidéki közösségi életképek.

A zsűri tagjai neves szakemberek lesznek, elnöke Kaiser Ottó fotográfus.

Szeretnénk, ha ezen a fotópályázaton minél többen bemutatnák a büszkeségre okot adó értékeket - mondta Dömötör Csaba.

Forrás: Földházi Árpád

A parlamenti államtitkár hozzátette, hogy

a pályaműveket szeptember 3-tól lehet benyújtani, a pályázati időszak pedig október közepéig tart.

A díjátadót a tervek szerint december elején tartják.

Dömötör Csaba elmondta, hogy a hagyományteremtő céllal életre hívott fotópályázat legjobb alkotásait méltó színvonalon mutatják majd be a nyilvánosságnak.

A kezdeményezésben a kormányon kívül a Magyar Természetjárók Szövetsége, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és a Magyar Turisztikai Ügynökség is részt vesz - tette hozzá.

Forrás: Origo

"A NOE egy 32 éves családszervezet, amelynek több mint 13 ezer tagcsaládja van és az országban 200 közössége" - mondta Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke a sajtótájékoztatón. Hozzátette, örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez, hiszen alapszabályuk egyik pontja szintén az értékek felmutatásáról szól.

A NOE elnöke fontosnak nevezte, hogy megmutassák a társadalomban azokat az értékeket, amelyet a családok, helyi közösségek képviselnek. "Büszkék vagyunk a családunkra, büszkék vagyunk a gyermekeinkre és azt gondoljuk, hogy nagyon sok témalehetőség van ebben" - tette hozzá. "Mi magyarok hajlamosak vagyunk sokszor rossz oldalát látni a dolgoknak,

A pályázatot tagságuk körében szeretnék népszerűsíteni a szervezet kommunikációs csatornáin keresztül.

Forrás: Földházi Árpád

"A turisztikai ügynökségben úgy tekintünk a turizmus, vendéglátás iparágra, mint egyrészt a GDP meghatározó területére, de azt is mindig el szoktuk mondani, hogy

és minden lehetséges felületen megpróbálják ösztönözni, hogy a belföldi turisták is induljanak el a pályázaton, készítsenek fotókat Magyarország értékeiről - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Kasier Ottó, a zsűri elnöke nagy ívű kezdeményezésnek nevezte a fotópályázatot, amelyre olyan képeket várnak, amelyeknek lendülete és pozitív kisugárzása van.

- tette hozzá a fotográfus, aki örömét fejezte ki a szakmája nevében is a kezdeményezés kapcsán.

A megmérettetésre profi és amatőr fotósok jelentkezését egyaránt várják.

A pályázók bizonyos technikai feltételek mellett akár mobilon is elkészíthetik pályamunkáikat. A zsűri mellett a közönség is szavazhat - tette hozzá a sajtótájékoztatón Dömötör Csaba.

Forrás: Földházi Árpád