Bryan Adams újra Budapesten koncertezik

Bryan Adams, kanadai zenész
NEW YORK, NY - AUGUST 23: (EXCLUSIVE COVERAGE) Bryan Adams performs onstage during the 55th consecutive show of Billy Joel's residency at Madison Square Garden on August 23, 2018 in New York City. (Photo by Myrna M. Suarez/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Bryan Adams újra Magyarországon koncertezik. Szeptember végén lép fel a Hősök terén.
Vágólapra másolva!

Szeptember 28-án a budapesti Hősök terén ad ingyenes koncertet a kanadai zenész, Bryan Adams. A koncert apropója pedig a Skandináv lottó 20. születésja. Adams kifejezetten erre az estére készített kétórás exkluzív show-val lép fel, az előzenekar pedig a Wellhello lesz. A Szerencsejáték Zrt. immár másodszor szervez nagyszabású koncertet a Hősök terére: tavaly Sting és Shaggy lépett fel a Hatoslottó harmincadik születésnapja alkalmából.

NEW YORK, NY - AUGUST 23: (EXCLUSIVE COVERAGE) Bryan Adams performs onstage during the 55th consecutive show of Billy Joel's residency at Madison Square Garden on August 23, 2018 in New York City. (Photo by Myrna M. Suarez/Getty Images) Forrás: Getty Images/Myrna M. Suarez

Az 59 éves énekes, gitáros, dalszerző Shine A Light című koncertkörútja májusban indult Amerikában és két hét múlva ott is folytatódik. A turné októberben Dél-Amerikába ér, majd novembertől európai állomások következnek. Ezek szerint Adams az amerikai turnéját megszakítva ad kétórás koncertet szeptember 28-án Budapesten. Bryan Adams legutóbb három éve járt Magyarországon, akkor a Papp László Budapest Sportarénában lépett fel, akárcsak 2003-ban, 2006-ban és 2012-ben. 2006-ban Debrecenben is fellépet, egy évre rá a fővárosi Kapcsolat-koncert sztárjaként 200 ezer ember előtt játszott a magyar közönség előtt az 56-osok terén.

Kanada egyik legismertebb zenésze három és fél évtizedes karrierje során több mint 100 millió lemezt adott el, turnézott mind a hat kontinensen (első nyugati zenészként lépett fel például Pakisztánban vagy Vietnsmban), negyven országban vezette a slágerlistákat. Megkapta a legmagasabb kanadai állami kitüntetést, beiktatták a Zenei Hírességek Csarnokába, csillaga van a hollywoodi Hírességek Sétányán.
Dalait olyan neves művészek adták elő, mint Joe Cocker, Bonnie Tyler, a Kiss vagy Tina Turner, akivel még duettet is énekelt. Dolgozott együtt Barbra Streisanddal, Celine Dionnal, Stinggel és Rod Stewarttal is.

Filmzenéiért Oscarra és Golden Globe-ra is jelölték, Grammy-díjat egyszer, 1992-ben kapott az (Everything I Do) I Do It For You című dalért, bár tizenötször is jelölték a Grammyre.

Bryan Adams 14. stúdióalbuma, a Shine A Light idén márciusban jelent meg. Négy évtizede tartó pályafutása legnagyobb slágerei közé tartozik a Summer of '69, a Heaven, a Straight from the Heart, a Please Forgive Me vagy a legfrissebb, az Ed Sheerannel közös Shine A Light.

Bryan Adams régóta fotózik is. Fényképalbuma Exposed címmel 2012-ben jelent meg. Készített képeket az angol királyi családról, jó kapcsolatban volt a néhai Lady Dianával, és fotózta a tragikus sorsú Amy Winehouse-t is.

A szeptember 28-i koncert a Hősök terén 18 órakor a Wellhello koncertjével kezdődik, Bryan Adams 20 órakor lép színpadra. A Szerencsejáték Zrt. közleményében az állt, hogy ezen az eseményen is kiemelt figyelmet fordítanak a fogyatékossággal élő személyekre. Ennek jegyében kibővített mobillelátó várja az érdeklődőket.